Εκλογές ΕΟΚ: Αναβολή με νέα ΚΥΑ

Με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε σήμερα Σάββατο, υψώνεται και επίσημα απαγορευτικό στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, που αρχικά ήταν προγραμματισμένες για αύριο Κυριακή 30/5 στη Λεωφόρο.

Στη χθεσινή ενημέρωσή του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς έκανε αναφορά έμμεσα στις εκλογές της ΕΟΚ, αναφέροντας πως θα επιτρέπεται δια ζώσης η διεξαγωγή αρχαιρεσιών με όριο τα 150 άτομα, κάτι που “αγγίζει” και τις εκλογές της ΕΟΚ για την ανάδειξη της νέας διοίκησης. 

Σήμερα η απόφαση πήρε επίσημο χαρακτήρα, καθώς η νέα ΚΥΑ, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οδηγεί σε αναβολή των δια ζώσης εκλογών, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες στη Λεωφόρο για αύριο Κυριακή 30/5.

Αναλυτικά η σχετική ΚΥΑ

4. Πάσης φύσεως εκλογές αιρετών εκπροσώπων και οργάνων διοίκησης, καθώς και γενικές συνελεύσεις διενεργούνται δια ζώσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο των συνεδρίων (Παράρτημα 14), εφόσον τα εγγεγραμμένα μέλη δεν υπερβαίνουν τα εκατόν πενήντα (150). Στις περιπτώσεις που τα εγγεγραμμένα μέλη είναι εκατόν πενήντα (150) και άνω, οι εκλογές και οι γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται με ψηφιακά μέσα. Εξαιρούνται από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου οι εκλογικές διαδικασίες που, κατά την έναρξη ισχύος της παρούσας, έχουν ήδη εκκινήσει με φυσική ή επιστολική ψήφο και για τις οποίες έχουν υποβληθεί σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας

Άρθρο 12

Ισχύς – Ειδικές και καταργούμενες διατάξεις

1. Η παρούσα ισχύει από τη Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021 και ώρα 6:00, με την επιφύλαξη της παρ. 4 του άρθρου 1 που ισχύει από το Σάββατο, 29 Μαΐου 2021. 

Δείτε επίσης: Μαραντόνα: Αναβλήθηκε η ανάκριση των επτά εμπλεκομένων για τον θάνατο του

Loading