Χιούλμαντ: «Αναβολή λόγω Covid-19, αλλά όχι για ανακοπή καρδιάς»

Πολύ σκληρή αλλά δίκαιη κριτική στην UEFA άσκησε ο προπονητής της Εθνικής Δανίας, Κάσπερ Χιούλμαντ, επειδή δεν έδωσε στους Δανούς τη δυνατότητα αναβολής του αγώνα με την Φινλανδία μετά την ανακοπή καρδιάς του Έρικσεν.

«Το μόνο που θα έπρεπε να γίνει θα ήταν να βάλουμε τους παίκτες σε ένα λεωφορείο και να τους στείλουμε σπίτι. Και μετά να το αντιμετωπίσουμε» είπε αρχικά στην συνέντευξη τύπου.

«Με κρούσματα covid-19, είναι δυνατόν να αναβληθεί ένα παιχνίδι για 48 ώρες. Αλλά με ανακοπή καρδιάς, προφανώς δεν είναι. Και νομίζω ότι είναι λάθος. Δεν ασκείς απαραίτητα καλή εξουσία με τα πρωτόκολλα. Μερικές φορές, μια καλή ηγεσία μπορεί να είναι η καθοδήγηση με συμπόνια

Νιώσαμε ότι μας πίεσαν και μας έβαλαν σε δίλημμα. Υπήρχαν δύο δυνατότητες. Ήταν πολύ σαφές. Είναι εντελώς λάθος αν κάποιος πιστεύει ότι είπαμε ότι θέλαμε να συνεχίσουμε να παίζουμε. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι έπρεπε να επιλέξουμε μεταξύ δύο σεναρίων. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι αλήθεια» συμπλήρωσε ο προπονητής της Εθνικής Δανίας.

Ο προπονητής της Δανίας απαντάει και στην ανακοίνωση της UEFA που έλεγε ότι αντιμετώπισε το θέμα με απόλυτο σεβασμό, διαβεβαιώνοντα ότι ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας απέκλεισε τη δυνατότητα να γίνει το παιχνίδι τη Δευτέρα, επειδή η Φινλανδία παίζει αύριο στην Αγία Πετρούπολη με τη Ρωσία.

Ο προπονητής της Δανίας τόνισε ότι ο Έρικσεν δεν είναι μόνο το αστέρι της ομάδας αλλά και η καρδιά και ο παλμός της.

Για την συνέχεια του EURO τόνισε ότι : «Το ταξίδι μέχρι να φτάσουμε στο “Πάρκεν” θα είναι πολύ συναισθηματικό. Τα λεπτά πριν από την έναρξη θα είναι μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Αλλά όταν αρχίσει, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στον αγώνα»

Δείτε επίσης: Άρης: Παραμένει στους «κιτρινόμαυρους» ο Δεληζήσης

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Dokimastiko


This will close in 5 seconds