Αϊδόνης: «Ενας νεαρός Χούμελς για τη Γερμανία»

    O Aντώνης Αϊδόνης, γεννημένος στη Γερμανία το 2001, είναι ο -ελληνικής καταγωγής- παίκτης που επέλεξε η ιταλική ιστοσελίδα tuttomercatoweb, για να παρουσιάσει στη καθημερινή στήλη της «ένα ταλέντο την ημέρα», στην οποία αναδεικνύει τους πιο ταλαντούχους νέους στην Ευρώπη.   

   «Ιδιαίτερα πολύτιμος αμυντικός, ο Αντώνης Aϊδόνης  είναι ένας κεντρικός οπισθοφύλακας, γεννημένος το 2001, που κερδίζει όλο και περισσότερο χώρο στην Bundesliga, χάρη στην ποιότητά του που τον οδήγησε να αποτελεί πυλώνα σε κάθε εθνική ομάδα νέων στην οποία έχει παίξει» αναφέρει και συνεχίζει:
    «Θυμίζει τον Χούμελς όταν ήταν νέος, για την ικανότητά του να οργανώνει από πίσω, αλλά είναι επίσης εξαιρετικός στα μαρκαρίσματα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο προπονητής της εθνικής κάτω των 20 ετών, Γκουίντο Στρεϊτσμπάιερ, τον χρησιμοποίησε ως κεντρικό αμυντικό αλλά και ως μέσο μπροστά από την πίσω γραμμή στο 4-2-3-1.»

    Ο Αϊδόνης ανήκε στη Χοφενχάιμ από το 2012 έως το 2018 και έκτοτε αγωνίζεται με την Στουγκάρδη. Έχει παίξει σε όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Γερμανίας (U15, U17, U18, U20), αλλά μέχρι να αγωνιστεί στην εθνική Ανδρών, έχει την επιλογή να φορέσει τη φανέλα της  εθνικής Ελλάδας. 

Αντ. Βαζογιάννης

©Πηγή: amna.gr

Loading