Στην υποψηφιότητα ΗΠΑ – Καναδά – Μεξικού για το Μουντιάλ του 2026 οι ψήφοι της CONMEBOL

Στην κοινή υποψηφιότητα των ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού για το Μουντιάλ του 2026 θα δοθούν οι δέκα ψήφοι της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL), όπως τουλάχιστον ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της, Αλεχάντρο Ντομίνγκες στη Μόσχα.

Η δεύτερη υποψηφιότητα έρχεται από το Μαρόκο, το οποίο μάλιστα διαμαρτυρήθηκε έντονα στη FIFA «επειδή ελήφθη αυτή η απόφαση από τη Ν. Αμερική, αλλά και για την περιφρόνηση που έδειξαν οι άνθρωποί της να ακούσουν την πρόταση όπως έγινε και με τους Αμερικανούς» τόνισε χθες πρεσβευτής της υποψηφιότητας του Μαρόκου.

Αύριο Τέτάρτη, οι πρόεδροι των 207 ομοσπονδιών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, θα επιλέξουν μεταξύ της συμμαχίας των τριών χωρών και το Μαρόκου για τη φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2026.

Σ’ αυτή Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό και Καναδάς, έχουν εξασφαλίσει τις ψήφους δέκα μελών της CONMEBOL (Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή, Ουρουγουάη, Παραγουάη, Περού, Βολιβία, Ισημερινός, Κολομβία και Βενεζουέλα), ενώ το Μαρόκο έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των αφρικανικών αλλά και των μουσουλμανικών χωρών, καθώς επίσης και ορισμένων από την UEFA, όπως η Γαλλία και η Ρωσία.

Ίσως να παίξει ρόλο η πολιτική του Τραμπ στο Μεξικό

Επίσης παρά το γεγονός ότι η πλάστιγγα φαίνεται να γέρνει υπέρ της υποψηφιότητας των τριών, η πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδρος Τραμπ κυρίως απέναντι στο Μεξικό, ενδεχομένως να αλλάξει τα δεδομένα. Οι 55 ευρωπαϊκές ψήφοι ενδεχομένως να χωριστούν, ενώ η πρόταση που θα επικρατήσει αρκεί να συμπληρώσει απλά πλειοψηφία.

Loading