Στην Ιρανική τηλεόραση «λογοκρίναν» το σήμα της Ρόμα

Τα στήθη της λύκαινας που σύμφωνα με τον μύθο θήλασε τους Ρώμο και Ρωμύλο φαίνεται ότι αποτελεί ένα προκλητικό θέαμα για το τρίτο σε τηλεθέαση κανάλι του Ιράν. Και αυτό, διότι έτσι μόνο μπορεί να εξηγηθεί η κίνηση των ανθρώπων του καναλιού να λογοκρίνουν το σήμα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ρόμα.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της χθεσινής εκπομπής για το Τσάμπιονς Λιγκ και την μετάδοση αγώνα ανάμεσα στην ιταλική ομάδα και την Μπαρτσελόνα, οι υπεύθυνοι του καναλιού προχώρησαν στην αλλοίωση του σήματος της ομάδας από τη Ρώμη.

Και όταν λέμε αλλοίωση εννοούμε ότι το κανάλι θόλωσε την εικόνα των τηλεθεατών στο σημείο ακριβώς όπου στο σήμα της Ρόμα απεικονίζεται το στήθος της λύκαινας που θηλάζει τον Ρώμο και τον Ρωμύλο που αποτελεί και έμβλημα ολόκληρης της πόλης.

Τα Social Media πήραν “φωτιά”

Όπως ήταν φυσικό μετά την εξέλιξη αυτή, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έπαιξαν «μπάλα» στο δικό τους «γήπεδο», με ένα από τα καυστικά σχόλια να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «πριν από 3000 χρόνια, ο Ρώμος και ο Ρωμύλος στερήθηκαν την μητέρα τους και πλέον στερούνται και το στήθος της λύκαινας».

Πηγή: ΒBC

Loading