Πρώτη χρήση VAR, νίκη για τον Ολυμπιακό

Να, λοιπόν, που το πρωτάθλημα της Super League για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 άνοιξε την αυλαία του. Οι τρεις αναμετρήσεις του Σαββάτου μας έκαναν σοφότερους, τουλάχιστον ως προς τη χρήση του Video Assistant Referee που από τη φετινή σεζόν “μπαίνει” στην ποδοσφαιρική ζωή μας. Μέχρι και κίτρινη κάρτα σε προπονητή, στον Σωτήρη Αντωνίου της Λαμίας, είδαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-0

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με τον αέρα της επικείμενης πρόκρισης στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε έξι αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα της περασμένης Τετάρτης και μια εξ αυτών, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, σημείωσε το μοναδικό γκολ στη νίκη επί των Αρκάδων. Ο ίδιος είχε και δοκάρι λίγο αργότερα, δείχνοντας πως είναι έτοιμος να βοηθήσει άμεσα.

Το γρήγορο γκολ-πέναλτι μπορεί να απελευθέρωσε τους «ερυθρόλευκους», που κράτησαν απόρθητη την έδρα τους για 13η φορά απέναντι στον Αστέρα (11 νίκες, 2 ισοπαλίες), αλλά η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Μπόρχα Χιμένεθ στρίμωξε σε αρκετές περιπτώσεις στη γωνία τους γηπεδούχους και εξέπληξε ευχάριστα τους ποδοσφαιρόφιλους. Ενδεχομένως να είχαν οι Αρκάδες μεγαλύτερη τύχη αν ο Στέφανος Κουμπαράκης είχε διαφορετική άποψη στο 81′, όταν και είδε το βίντεο για τη φάση του Χερόνιμο Μπαράλες.

Έστω κι έτσι, πάντως, ο Ολυμπιακός έφτασε στην 11η διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα – λαμβάνονται υπόψη και τα περυσινά παιχνίδια – και, όπως είπε κι ο Μαρτίνς, “tο συμπέρασμα είναι ότι το πρωτάθλημα αυτό θα είναι δύσκολο, ανταγωνιστικό και θα πρέπει να είμαστε δυνατοί και ανταγωνιστικοί για να το κατακτήσουμε”.

ΛΑΜΙΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1

Χάρη στη χρήση του VAR ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ισοφάριση και το τελικό 1-1 στο ΔΑΚ Λαμίας. Ο διαιτητής Μανώλης Σκουλάς – έπειτα από παρέμβαση του Γιώργου Κομίνη που ήταν στην αίθουσα του VAR – υπέδειξε εν τέλει την εσχάτη των ποινών στο χέρι του Βασίλη Πλιάτσικα, με τον Φεντερίκο Μακέντα να “σβήνει” το γκολ που είχε σημειώσει νωρίτερα ο Λαζάρ Ρόμανιτς. Στα 21 του, ο Σέρβος σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Super League!

Οι “πράσινοι” σε καμία περίπτωση δεν εμφάνισαν την εικόνα των φιλικών, ωστόσο κατάφεραν να παραμείνουν αήττητοι για 11η συνεχόμενη σεζόν σε πρεμιέρα πρωταθλήματος. Δεν κατάφεραν, όμως, σε πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι τους στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας – για πρωτάθλημα και κύπελλο – να φύγουν με το χαμόγελο της νίκης (δυο ισοπαλίες, τρεις ήττες).

Από την άλλη, η ομάδα του Αντωνίου ήταν αυτή που “έκλεψε” τις εντυπώσεις καθώς ήταν άκρως ανταγωνιστική παρά τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ, έπειτα από την καλύτερη σεζόν στην ιστορία της. Ίσως επειδή κατάφεραν οι γηπεδούχοι να προσαρμοστούν καλύτερα στις συνθήκες του αγώνα και του γηπέδου, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Δώνης. Οι διαιτητές που ήταν, πάντως, υπεύθυνοι για το VAR, προσαρμόστηκαν με… σουβλάκια, όπως τους “έπιασε” και η τηλεοπτική κάμερα!

ΆΡΗΣ-ΟΦΗ 1-1

Μπορεί ο Άρης να παρέμεινε αήττητος υποδεχόμενος τον ΟΦΗ για ένατο συνεχόμενο παιχνίδι (έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες), ωστόσο το 1-1 με το οποίο έφυγαν οι Κρητικοί από τη Θεσσαλονίκη μόνο ως επιτυχία μπορεί να χαρακτηριστεί γι’ αυτούς. Άλλωστε, ο ΟΦΗ διαθέτει μια αρκετά καινούρια ομάδα, με νέο προπονητή – τον Γιώργο Σίμο – σε αντίθεση με τους “κίτρινους” που είχαν στα πόδια τους και τέσσερα επίσημα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ο Άρης δεν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα κέφια του Γιάννη Φετφατζίδη, αφού Μπράουν Ιντέγε και Νικολά Ντιγκινί φάνηκαν… μαλωμένοι με τα αντίπαλα δίχτυα. Ακόμη και το πέναλτι που εκτέλεσε ο Γάλλος φορ, ήταν κακό και δεν βρήκε καν εστία. Ήταν και τα (δύο) δοκάρια… Πάλι καλά που άνοιξε ο λογαριασμό με τη φανέλα του Άρη ο Λούκας Σάσα.

«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο», όπως είπε κι ο Σάββας Παντελίδης. Ο ΟΦΗ έδειξε καλά στοιχεία ειδικά στο κομμάτι των αντεπιθέσεων και σίγουρα ο χρόνος δουλεύει υπέρ του, ώστε να μπορέσει να αποφύγει τις περιπέτειες που πέρυσι τον ακολούθησαν μέχρι… το τελευταίο δευτερόλεπτο των μπαράζ. Με τον Μιγκέλ Μεγιάδο υγιή, δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading