Ο ορισμός της 15ης αγωνιστικής δοκιμάζει τη σχέση NOVA – Super League – ΠΑΕ

Σε δοκιμασία ενδέχεται να μπει η σxέση της NOVA με τις εννέα ΠΑΕ και τη Super League με αφορμή την αναβολή της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος λόγω αποχής των διαιτητών σε ένδειξης συμπαράστασης και διαμαρτυρίας για για την επίθεσή στον Αθ. Τζήλο.

To συνδρομητικό κανάλι με επιστολή που απέστειλε προς τη Super League ζητεί, «να πράξει κάθε τι αναγκαίο» προκειμένου να συνεννοηθούν οι αρμόδιοι φορείς και να αποκλειστεί η διεξαγωγή της 15ης αγωνιστικής ως εμβόλιμης αγωνιστικής.

Mε άλλα λόγια η Nova και με δεδομένο ότι οι διαιτητές θα επανεκτιμήσουν τη στάση τους στις 4 Ιανουαρίου 2019, οπότε θα έχουν συνάντηση με ΕΠΟ και ΚΕΔ, ζητεί η 15η αγωνιστική να διεξαχθεί το τριήμερο 12-14 Ιανουαρίου -όποτε σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα γίνει η 16η αγωνιστική- για να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος και αυτό θέλει να εισηγηθεί η Super League στην ΕΠΟ.

Για αυτές τις περιπτώσεις ο ΚΑΠ προβλέπει τα εξής: «Σε περίπτωση αναβολής μίας ή περισσοτέρων αγωνιστικών του πρωταθλήματος, αν αυτές λάβουν χώρα στον α’ γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται με τις επόμενες (μη αναβληθείσες αγωνιστικές) και η αναβληθείσα αγωνιστική ορίζεται σε εμβόλιμες ημερομηνίες. Αν, αντιθέτως, η αναβολή λάβει χώρα στον β΄ γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται υποχρεωτικά με την αναβληθείσα αγωνιστική και μετακυλίονται συναφώς οι χρονικά επόμενες αγωνιστικές».

Οι συμβάσεις

Υπενθυμίζεται ότι η NOVA έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα εννέα ομάδων της κατηγορίας (ΑΕΚ, ΑΕΛ, Αστέρας Τρίπολης, Λεβαδειακός, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα) και στις συμβάσεις που έχει υπογράψει μαζί τους, προβλέπει ότι:

-Οι ΠΑΕ θα πρέπει να φροντίζουν ο ορισμός των αγώνων να γίνεται πάντα σε ώρες και ημέρες που έχει ζητήσει η NOVA για τη μετάδοσή τους.

-Οι ΠΑΕ να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην υπάρχει αλλαγή στις οριζόμενες από τη NOVA ζώνες μετάδοσης αγώνων.

-Ο ορισμός ημέρας και ώρας των αγώνων θα αποφασίζεται από τη NOVA και οι ΠΑΕ θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίηση της NOVA σε συνεργασία με τη Super League.

-Αν ένας αγώνας δεν μεταδοθεί στην ώρα και την ημέρα που επιθυμεί η NOVA, αλλά η μετάδοσή του γίνει κανονικά, για λόγους που δεν χαρακτηρίζονται ανωτέρας βίας, προβλέπεται ρήτρα.

Loading