Κύπελλο Ελλάδας: Πάμε για… νέο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Ορατό είναι το ενδεχόμενο… επανάληψης του περσινού τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Η κληρωτίδα δεν έφερε αντιμέτωπες τις δύο ομάδες στην ημιτελική φάση.

Αυτό σημαίνει, ότι εφόσον ξεπεράσουν τα εμπόδια του Πανιωνίου και της ΑΕΛ, αντιστοίχως, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα βρεθούν και φέτος αντιμέτωποι στον τελικό της διοργάνωσης

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

Οι πρώτες αναμετρήσεις για την ημιτελική φάση στο Κύπελλο Ελλάδας θα διεξαχθούν εντός του τριημέρου 27/2 – 1/3, ενώ οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στο διάστημα 17 – 19 Απριλίου.

Όσον αφορά τον τελικό, θα γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, στις 12 Μαΐου, κάτι που –θεωρητικά τουλάχιστον- σημαίνει ότι θα αποφευχθεί το περσινό… γαϊτανάκι με την έδρα διεξαγωγής του αγώνα και θλιβερά επεισόδια που τον συνόδευσαν.

Ιστορική τετράδα

Την τέσσερις ημι-φιναλίστ του Κυπέλλου εκπροσώπησαν στην κλήρωση, που έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ οι κ.κ. Μπίρδας (ΠΑΟΚ), Ασλανίδης (ΑΕΚ), Μάρκος (ΑΕΛ) και Κοκκινάκης (Πανιώνιος).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι και οι τέσσερις ομάδες έχουν μακρά ιστορία στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ενώ όλες τους έχουν κατακτήσει το τρόπαιο στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, 15 φορές έχει πανηγυρίσει η ΑΕΚ, 5 ο ΠΑΟΚ και από 2 φορές Πανιώνιος και ΑΕΛ.

Η προϊστορία στα ζευγάρια

Ο ΠΑΟΚ και ο Πανιώνιος έχουν αναμετρηθεί 15 φορές στο Κύπελλο Ελλάδας. Ο «Δικέφαλος» έχει καταγράψει 8 νίκες, ο Πανιώνιος 4, ενώ 3 ματς έληξαν ισόπαλα.

Η τελευταία τους «συνάντηση» ήταν το 2016, για τα προημιτελικά του θεσμού. Τότε, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε με δύο ισοπαλίες (0-0 στην Τούμπα και 1-1 στη Νέα Σμύρνη).

ΑΕΚ και ΑΕΛ έχουν αναμετρηθεί δέκα φορές στην εν λόγω διοργάνωση. Η Ένωση έχει καταγράψει 5 νίκες, η ομάδα της Λάρισας 2, ενώ 3 ματς έληξαν ισόπαλα. Την τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν, ήταν το 2015, όταν ο «Δικέφαλος» επικράτησε στη Θεσσαλία με το εντυπωσιακό 0-5.

Loading