Εννέα μετάλλια για την Ελλάδα στο Beach Wrestling

Με την κατάκτηση εννέα μεταλλίων για τα ελληνικά «χρώματα», εκ των οποίων 2 χρυσά, 4 ασημένια και 3 χάλκινα, ολοκληρώθηκε το Beach Wrestling (Πάλη στην άμμο), το οποίο είναι το τελευταίο άθλημα των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων της Πάτρας.

Η Κατερίνα Ειρήνη Πιτσιαβά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα +70 κιλά των γυναικών, καθώς νίκησε στον τελικό την Ιταλίδα Ματίλντε Καλνταρέλι. Στην ίδια κατηγορία η Παρθένα Λένα Λυκοπούλου ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Στο μεταξύ, στα 80 κιλά των ανδρών υπήρξε ελληνικός «εμφύλιος» που κρίθηκε στο βάρος των αθλητών μετά το 0-0, με τον Κύριλλο Μπινεμπάουμ να είναι ελαφρύτερος και να κατακτά το χρυσό μετάλλιο κόντρα στον Γιώργο Κουλουχίδη.

Από εκεί και πέρα, στα 70 κιλά των ανδρών ο Φώτης Παπαδάκης πήρε το ασημένιο μετάλλιο αφού ηττήθηκε στον τελικό από τον Γάλλο Κεντέν Στικερ, ενώ το χάλκινο πήρε ο Νίκος Αρουζμανίδης που επιβλήθηκε του Πορτογάλου Ούγκο Μιγκέλ Ντα Σίλβα Πάσος. Στα 70 κιλά των γυναικών η Ζωή Χατσατούροβα πήρε το ασημένιο μετάλλιο, καθώς ηττήθηκε στον τελικό από την Ιταλίδα Σάρα Ντα Κολ, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Αγόρω Παπαβασιλείου που νίκησε στον «μικρό τελικό» τη Γαλλίδα Μαρίν Λε Κορ Γκραντμεζόν. Τέλος, στα 90 κιλά των ανδρών ο Γρηγόρης Κριαρίδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, καθώς ηττήθηκε στον τελικό από τον Ισπανό Πέδρο Γκαρθία Πέρεθ.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading