Αυστηρές ποινές στο Φινλανδικό πρωτάθλημα για τις αναβολές λόγω…χιονιά

Το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Φινλανδίας είναι έτοιμο να ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο, ωστόσο από φέτος οι τοπικές αρχές του αθλήματος επέβαλλαν αυστηρές ποινές στους συλλόγους που εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναβάλλουν τους αγώνες τους σε περιπτώσεις κακών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Veikkausliiga, Μάτι Απούνεν, οι σύλλογοι που δεν μπορούν να αγωνιστούν στο γήπεδό τους λόγω κακών καιρικών συνθηκών θα πρέπει να βρουν άλλα γήπεδα για την διεξαγωγή των αγώνων «ή να μηδενιστούν».

Επίσης στην καθιερωμένη ομιλία του πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος ο Απούνεν τόνισε ότι οι αναβολές οδηγούν σε συσσώρευση εξ’ αναβολής παιχνιδιών στο τέλος κάθε σεζόν, ενώ παράλληλα δεν ενθαρρύνουν τις ομάδες να επενδύσουν σε σύγχρονα γήπεδα με τεχνητό χλοοτάπητα.

Το πρωτάθλημα έχει ήδη ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή του και δεν υπάρχει αρκετό περιθώριο για τις ομάδες ώστε να μην ολοκληρώνουν τα παιχνίδια τους εγκαίρως. Οι αναβολές του χειμώνα πρέπει να εξαλειφθούν.

Στο στόχαστρο των ποινών η Μαρίεχαμ

Ομάδες όπως οι Ιλβές, η Τούρκου, η Χόνκα και και Κέμι δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν πρόβλημα από τα νέα μέτρα, ωστόσο οι νέοι κανόνες δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε ομάδες όπως η Μαρίεχαμ που εδρεύει στα νοτιοδυτικά νησιά Άλαντ της Φινλανδίας. Όπως τονίζουν οι άνθρωποί της στον Τύπο, «οι κανόνες είναι άδικοι και μπορεί να μας αναγκάσουν να παίξουμε στο Ελσίνκι τουλάχιστον τρεις φορές τη φετινή περίοδο».

Η Μαρίεχαμ αγωνίζεται σε γήπεδο με φυσικό χόρτο και ο Πέτερ Μάτσον λέει ότι αυτό το στοιχείο αναγκάζει πολλές φορές την ομάδα να αγωνίζεται μακριά από το σπίτι της. «Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι ενός νησιού, είμαστε «ένοχοι» σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς και αυτό είναι λάθος».

Ωστόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μ. Απούνεν παραμένει ανένδοτος, τονίζοντας ότι τα γήπεδα, είναι ζωτικής σημασίας για να φτάσει η Φινλανδία στην κορυφή του διεθνούς ποδοσφαίρου.

Πηγή: BBC

Loading