Ανοιχτή επιστολή του προέδρου της Νότιγχαμ Φόρεστ για την αθωότητα Μαρινάκη

Ανοιχτή επιστολή προς τους οπαδούς της Νότιγχαμ Φόρεστ απηύθυνε ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκολας Ράνταλ, για να τους καθησυχάσει μετά τα δημοσιεύματα για τις δικαστικές περιπέτειες του μεγαλομετόχου της ομάδας Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η επιστολή του προέδρου

«Αγαπητέ Φίλαθλε,

Θα ήθελα να αδράξω την ευκαιρία να σε ενημερώσω για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα αναφορικά με τον κ. Μαρινάκη και να διορθώσω τις παραπλανητικές αναφορές που έχουν κυκλοφορήσει σε κάποια media σχετικά με τις εξελίξεις αυτές.

Στην επιστολή μου προς τον κόσμο της ομάδας πέρυσι τον Ιούνιο είχα πει ότι δεν είχα καμία αμφιβολία για την καταλληλότητα του κ. Μαρινάκη για να είναι ιδιοκτήτης της ομάδας, αλλιώς δε θα είχα αποδεχθεί την προεδρία. Η δήλωση αυτή παραμένει και σήμερα όσο αληθινή ήταν και τότε. Δεν έχω κανένα δισταγμό να επιβεβαιώσω πως δεν αμφιβάλλω ότι ο κ. Μαρινάκης παραμένει το πλέον κατάλληλο και σωστό άτομο για να είναι συνιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα και πέραν πάσης αμφιβολίας: ο κ. Μαρινάκης δεν καταδικάστηκε ποτέ για καμία εγκληματική ενέργεια από κανένα δικαστήριο σε καμία χώρα του κόσμου.

Μπορεί να θυμάστε πως όταν έγραφα την πρώτη ανοιχτή επιστολή υπήρχε μία εκκρεμούσα κατηγορία εναντίον του κ. Μαρινάκη. Σας ενημέρωσα ότι είχα δει το υλικό σε σχέση με αυτήν την εκκρεμή κατηγορία και ότι –σύμφωνα με την αμερόληπτη γνώμη μου– δεν είχε καμία βάση. Με χαρά σας επιβεβαιώνω ότι τη Δευτέρα το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα ήταν της ίδιας άποψης και έκρινε πως η εκκρεμής κατηγορία αυτή δεν είχε καμία πραγματική ή νομική βάση και θα έπρεπε να απορριφθεί. Όπως θα αντιλαμβάνεστε, αυτή η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης αποτυπώνει μια πλήρη και απόλυτη δικαίωση των θέσεων του κ. Μαρινάκη.

Συνεπάγεται πως κάθε μία από τις κατηγορίες που υπήρχαν πριν για τον κ. Μαρινάκη απορρίπτεται ασυζητητί από τις ελληνικές δικαστικές αρχές. Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτές οι κατηγορίες απορρίφθηκαν δίχως καν να χρειαστεί να εξεταστούν τα στοιχεία επειδή δεν είχαν καμία πραγματική ή νομική βάση και δε θα έπρεπε να είχαν ασκηθεί. Είναι πραγματικά η περίπτωση όπου όχι μόνο δεν υπήρχε ούτε φωτιά αλλά ούτε και καπνός.

Αμέσως πριν δημοσιοποιηθεί η απόφαση του Δικαστηρίου, είχε ανακοινωθεί ότι ξεκινούσε μια έρευνα για μια υπόθεση λαθρεμπορίας ναρκωτικών στην Ελλάδα και μια φερόμενη σύνδεση με τον κ. Μαρινάκη. Η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης είναι εντυπωσιακή και παρουσιάζει μια εξόχως βολική ευκαιρία για τους πολιτικούς αντιπάλους του κ. Μαρινάκη να αποφύγουν την εύλογη κριτική που ανακύπτει από την απόφαση του Δικαστηρίου που αποκάλυψε την αβάσιμη φύση των κατηγοριών που τον βάρυναν.

Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Πρώτον, αντίθετα με όσα παραπλανητικά αναφέρουν κάποια ρεπορτάζ, αυτή η υπόθεση είναι απλώς στο στάδιο της ανάθεσης της έρευνας. Δεν υπάρχει καμία «κατηγορία» εναντίον του κ. Μαρινάκη και καμία «δίωξη» εν εξελίξει. Δεύτερον, έχει ήδη γίνει μία ποινική δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση που ολοκληρώθηκε εδώ και καιρό. Η δίκη αυτή κατέληξε σε έναν αριθμό καταδικών. Η μόνη προηγούμενη αναφορά στον κ. Μαρινάκη σε σχέση με την υπόθεση ήταν από ένα άτομο που βεβαίωσε ότι του προσφέρθηκε σημαντικό ποσό ως δωροδοκία από ένα τρίτο μέρος για να εμπλέξει τον κ. Μαρινάκη στα γεγονότα. Το εν λόγω άτομο αρνήθηκε να πράξει κάτι τέτοιο. Τέλος, τα γεγονότα γύρω από αυτήν την υπόθεση δεν ήταν μόνο το αντικείμενο μιας ποινικής δίκης αλλά έχουν επίσης ερευνηθεί διεξοδικά από τις αρχές επιβολής του νόμου στις ΗΠΑ. Αυτή η έρευνα δεν έδειξε να υπάρχει ίχνος απόδειξης που να εμπλέκει τον κ. Μαρινάκη στην υπόθεση.

Όπως καθιστά σαφές η ιδιωτική του κατάθεση, ο κ. Μαρινάκης υποστηρίζει την αθωότητά του σε σχέση με αυτήν την περαιτέρω έρευνα με τους πιο ισχυρούς όρους. Δεν έχω κανέναν απολύτως δισταγμό να αποδεχθώ αυτά που λέει. Όντως, το υλικό που έχω δει συνάδει μόνο με αυτό το συμπέρασμα και με κανένα άλλο.

Είναι σύνηθες, όταν διακυβεύονται θέματα χαρακτήρα, να υπάρχουν απλά γεγονότα που παραβλέπονται, αλλά που μπορεί να είναι τα πιο αποκαλυπτικά. Πιστεύω πως αυτό γίνεται και εδώ. Ο κ. Μαρινάκης έχει επιλέξει να διευθύνει τις επιχειρήσεις του από το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Εκεί ισχύουν τα πιο αυστηρά ρυθμιστικά καθεστώτα στον κόσμο. Αυτές δεν είναι, θα έλεγα, ενέργειες ενός ανθρώπου που έχει κάτι να κρύψει.

Σε διαβεβαιώ ότι οι ιδιοκτήτες, εγώ και τα άλλα μέλη του ΔΣ είμαστε όλοι ανυποχώρητοι στο ότι δε θα μας εμποδίσουν από την άσκηση των καθηκόντων μας τα άτομα τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό που επιθυμούν να αποτύχουμε. Θα συνεχίσουμε να παραμένουμε στο πρόγραμμά μας για την αναμόρφωση του Συλλόγου και για να φέρουμε στον κόσμο μας την επιτυχία που αξίζει. Η σκληρή δουλειά πίσω από τα φώτα των προβολέων συνεχίζεται και σύντομα θα αποφέρει περαιτέρω καρπούς. Με χαρά σας λέω πως θα υπάρξουν άμεσες ανακοινώσεις σχετικά με πρωτοβουλίες για την περαιτέρω συμμετοχή των φιλάθλων, με σχέδια για ουσιώδεις νέες υποδομές, και με σημαντικές συνεργασίες με το Τραστ των Οπαδών, τη γυναικεία ομάδα της Φόρεστ και το Τραστ της Κοινότητας. Ο Αϊτόρ, ο Γκάρι Μπραζίλ και οι παίκτες της πρώτης ομάδας και της Ακαδημίας θα συνεχίσουν να πασχίζουν για να είναι οι καλύτεροι που μπορούν και για να φτιάξουν ένα Σύλλογο για τον οποίο μπορούμε να είμαστε όλοι περήφανοι και μέσα στο γήπεδο. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο κ. Μαρινάκης είναι το κεντρικό πρόσωπο πίσω από όλες αυτές τις εξελίξεις.

Ελπίζω αυτή η επιστολή να ξεκαθαρίζει στο μυαλό σου αυτά τα σημαντικά θέματα. Ελπίζω επίσης πως εννοείται ότι εξακολουθούμε να σου είμαστε υπόχρεοι για την υπέροχη στήριξη που δε σταματάει ποτέ να μας εμπνέει.

Με χαιρετισμούς

Νίκολας Ράνταλ Β.Σ.»

Loading