Παγκόσμιο Κύπελλο: Στις 24 Ιουλίου ξεκινά η προετοιμασία της Εθνικής

Στις 24 Ιουλίου θα ξεκινήσει την προετοιμασία της η Εθνική ομάδα μπάσκετ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, που θα διεξαχθεί στην ασιατική χώρα από τις 31/08 έως τις 15/09.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα ξεκινήσει το ταξίδι του με προορισμό την Κίνα μία εβδομάδα πριν το τέλος Ιουλίου. Η αρχή θα γίνει με τα εργομετρικά τεστ των παικτών και τις πρώτες προπονήσεις στο ΟΑΚΑ, ενώ η «αυλαία», επί ελληνικού εδάφους, θα πέσει με το τουρνουά «Ακρόπολις», που θα αποτελέσει την πιο γερή ίσως πρόβα της «γαλανόλευκης» πριν την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Όπως ανακοινώθηκε, μάλιστα, από την ΕΟΚ στο τουρνουά «Ακρόπολις» θα δώσουν το παρόν σπουδαίες ομάδες, όπως η Ιταλία, η Σερβία και η Τουρκία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας:

«Την Τετάρτη 24 Ιουλίου θα αρχίσει η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας (31/8 – 15/9).

Από εκείνη την ημέρα θα αρχίσουν τα εργομετρικά τεστ των παικτών, αλλά και οι προπονήσεις στο ΟΑΚΑ.

Την Δευτέρα 5/8 η ομάδα θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο Κρήτης, όπου θα γίνουν και οι πρώτες αγωνιστικές δοκιμές. Το Ιράν, που έχει προκριθεί επίσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα είναι αντίπαλος στις 8/8 σε αγώνα προπονητικού χαρακτήρα και στις 11/8 σε επίσημο, ενώ μια μέρα νωρίτερα, στις 10/8 η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία, η οποία συμμετέχει στα προκριματικά του Eurobasket 2021.

Το βράδυ της 11/8 η αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα συνεχίσει την προετοιμασία της για το καθιερωμένο καλοκαιρινό ραντεβού, το τουρνουά «Ακρόπολις Eurobank». Στις 16, 17 και 18/8 θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Ιταλία, την Τουρκία και την Σερβία.

Η αναχώρηση για την Κίνα είναι προγραμματισμένη για τις 21/8. Πρώτος σταθμός θα είναι η πόλη Σουτσόου (Suzhou), όπου θα συμμετάσχει σε τουρνουά με αντιπάλους την Ιορδανία στις 24/8, την Κίνα στις 26/8 και μία εκ των Τουρκίας ή Σενεγάλης στις 27/8.

Στις 28/8 θα ταξιδέψει για την Ναντζίνγκ, την πόλη που θα φιλοξενήσει τον όμιλο στον οποίο θα συμμετάσχει η Εθνική Ομάδα, για να ολοκληρώσει την προετοιμασία της. Στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 την 1η Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο.»

Loading