Για δωροδοκία και διαφθορά καταγγέλλει ο Ηρακλής Λεβαδειακό και Αστέρα!

Καταγγελία προς τον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ, την Επιτροπή Δεοντολογίας και την «Επιτροπή Παρακολούθησης» της ΕΠΟ κατέθεσε ο ΓΣ Ηρακλής ζητώντας να ελεγθούν πειθαρχικά ο Λεβαδειακός και ο Αστέρας Τρ.

Το αιτών σωματείο βασίζει την προσφυγή του στις ποινές που επιβλήθηκαν στον τέως μεγαλομέτοχο και πρόεδρός του, Ι. Κομπότη, στον μεγαλομέτοχο του Αστέρα, Δ. Μπάκο και τον πρόεδρο της ομάδας Γ. Μποροβήλο στα τρια προαναφερθέντα φυσικά πρόσωπα από το Τρίμελες Εφετείο Κακουργημάτων στο πλαίσιο της υπόθεσης «Koriopolis», που αφορούσε τους στημένους αγώνες της περιόδου 2008 – 2011.

Ο Ηρακλής υποστηρίζει κατόπιν της απόφασης της ποινικής δικαιοσύνης, πρέπει να τους ασκηθεί πειθαρχική δίωξη και οι δύο ομάδες να επανεξεταστούν από τα πειθαρχικά όργανα οτυ ποδοσφαίρου για τα αδικήματα δωροδοκίας, διαφθοράς, ακεραιότητας των αγώνων και των διοργανωσεων και περί Προσφοράς και αποδοχής δώρων και άλλων ωφεληματων.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ

ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΨΗΛΑΦΗΣΗΣ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη κι εκπροσωπείται νόμιμα

Κ Α Τ Α

1.Της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΊΠΟΛΗΣ που εδρεύει στην Τρίπολη κι εκπροσωπείται νόμιμα

2.Της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ που εδρεύει στην Λειβαδια κι εκπροσωπείται νόμιμα

Καταγγελλουμε ενώπιον Σας τις ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κώδικα Δεοντολογίας για τους εξής νόμιμους, βασιμους, ουσιαστικους κι αληθινούς λόγους :

1.Ως γνωστόν η ομάδα μας με την επωνυμία ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ συμμετείχε επί σειρά ετών στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της SUPER LEAGUE, όμως είχε την ατυχία δύο φορές, μία το 2011 και μία το 2017, να υποβιβασθει για εξωαγωνιστικους λόγους μέσα από παράνομες διαδικασίες, προκειμένου να διασωθουν και να παραμείνουν στην πρώτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου οι δύο καταγγελλομενες ΠΑΕ, παρότι αγωνιστικά και βαθμολογικά έπρεπε βάσει των κανονισμών να υποβιβασθουν.

2.Συγκεκριμένα το 2011 ξέσπασε το σκάνδαλο των στημενων αγώνων που δημοσιογραφικα καταγράφηκε ως KORIOPOLIS, με εμπλοκή πολλών φυσικών και νομικών προσώπων, μεταξύ των οποίων και οι πρόεδροι και διοικητικοί εκπρόσωποι των καταγγελλομενων ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, Ιωάννης ΚΟΜΠΟΤΗΣ, Γεώργιος ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ και Δημήτριος ΜΠΑΚΟΣ.

3.Τελικά μετά από πολύχρονη ποινική διαδικασία το Τριμελές Εφετειο Κακουργηματων με την από 28 – 3-2018 απόφαση του καταδίκασε τα παραπάνω φυσικά πρόσωπα για το αδίκημα της δωροδοκίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στα πλαίσια του σκανδάλου των στημενων αγώνων και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών για τον πρωτο και 3 ετών για τους δεύτερο και τρίτο.

4.Μαλιστα αυτή η ποινική απόφαση χαιρετισθηκε με την από 2-3-2018 επίσημη ανακοίνωση της ίδιας της UEFA υπογραμμιζοντας στον επίλογο της ότι ΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΈΧΕΙΑ Η UEFA ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.

5. Συγχρόνως η UEFA με το από 5-3-2018 έγγραφο της απαιτεί την επιβολή πειθαρχικων κυρώσεων εις βάρος του επίσης καταδικασθεντος από το Ποινικό Δικαστήριο διεθνούς ποδοσφαιριστή Αβραάμ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, γεγονός που καταδεικνύει την πρόθεση των διεθνών ποδοσφαιρικων θεσμών για παραπομπή των καταδικασθεντων ενώπιον της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης.

6.ΕΠΕΙΔΗ πλέον καθίσταται επιτακτική η εφαρμογή του ισχύοντος Κώδικα Δεοντολογίας και ειδικά των άρθρων 21 περί Δωροδοκίας και Διαφθοράς, 25 περί Ακεραιότητας των αγώνων και των διοργανωσεων, 20 περί Προσφοράς και αποδοχής δώρων και άλλων ωφεληματων, 13 περί Γενικών Κανόνων Συμπεριφοράς, 5 περί βάσης των ποινών, 2 περί Προσώπων που δεσμεύονται και 1 περί Πεδίου εφαρμογής.

7.ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με το άρθρο 12, παρ. 2 περί παραγραφής της δίωξης Η ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΑΓΩΝΑ, ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΑΓΩΝΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ.

8.ΕΠΕΙΔΗ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί οτι οι καταγγελλομενες ΠΑΕ και οι αξιωματούχοι τους έχουν ελεγχθεί πειθαρχικα από τις αρμόδιες πειθαρχικες επιτροπές του ποδοσφαίρου, καθώς, ως γνωστόν, το 2011 μετά την γνωστοποίηση της ποινικής έρευνας, ναι μεν επεληφθησαν οι τότε ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙΣΕΣ, ΑΝΕΥ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ KAI CONTRA LEGEM ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΛΙΓΚΑΣ ΚΑΙ ΕΠΟ, πλην όμως υπό την καθοδήγηση των μελών των ΔΣ των φορέων και των οργάνων που ελεγχονταν από την κράτος εν κρατει Εγκληματική Οργάνωση, οδηγήθηκαν σε βεβιασμενες απαλλακτικες αποφάσεις.

9.ΕΠΕΙΔΗ μετά τις καταδικαστικες, έστω και πρωτοβαθμιες, ποινικές αποφάσεις, είναι προφανές οτι σύμφωνα με το άρθρο 84 του Κώδικα ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΟΜΙΚΑ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΕΦΟΣΟΝ ΕΝΑΣ ΔΙΑΔΙΚΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΝΕΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Ή ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΕΙΣΑ ΕΡΕΥΝΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ… ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΨΗΛΑΦΗΣΗΣ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΔΙΑΔΙΚΟ ΕΝΤΟΣ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΨΗΛΑΦΗΣΗ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ…
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΨΗΛΑΦΗΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣ…

10.ΕΠΕΙΔΗ η ομάδα μας υπήρξε αντιδικος με τις εν λόγω ΠΑΕ και υποβιβάστηκε δύο φορές εξαιτίας των καταγγελιών τους, με αποτέλεσμα να παραμείνουν αυτές στην SUPER LEAGUE,

11. ΕΠΕΙΔΗ μόλις την 1η Μαρτίου 2018 πληροφορηθηκαμε την ποινική απόφαση με την οποία καταδικασθηκαν οι αξιωματούχοι των δύο ΠΑΕ

12.ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με το άρθρο 6 η Επιτροπή Δεοντολογίας πρέπει να συνεργάζεται με τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ

ΝΑ επιληφθειτε άμεσα της καταγγελίας μας,

ΝΑ υποβάλλετε αίτηση αναψηλαφησης προς κάθε αρμόδιο πειθαρχικο όργανο της SUPER LEAGUE και της ΕΠΟ , όσον αφορά τις πειθαρχικες υποθέσεις των ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ, προκειμένου σύμφωνα με τους κανονισμούς να επιβληθούν οι προβλεπομενες πειθαρχικες κυρώσεις.

ΑΘΗΝΑ 12-3-2018

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Loading