Αναστασιάδης: «Στόχος η πρόκριση στα τελικά του EURO 2020»

Μήνυμα πρόκρισης έστειλε ο προπονητής της Εθνικής Άγγελος Αναστασιάδης πριν την πρεμιέρα της Εθνικής κόντρα στο Λιχτενστάιν (23/03, 21:45).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε μεταξύ άλλων στην κάμερα του ΟΠΑΠ, πως η ομάδα είναι υποχρεωμένη με βάση την ιστορία της να κάνει το βήμα παραπάνω, θεωρεί πως ο αποκλεισμός από το Nations League θα επηρεάσει θετικά την Εθνική, ενώ για μία ακόμη φορά έδειξε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στο υπάρχων δυναμικό.

Πριν το πρώτο παιχνίδι κόντρα στο Λιχτενστάιν, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε, ότι η ιστορία αυτής της ομάδας την σπρώχνει για να πετύχει κάτι καλό και να κλείσει εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2020.

Για την πρόκριση στα τελικά του EURO 2020: «Αυτός είναι ο στόχος. Είμαστε μία μεγάλη ομάδα. Έχουμε από πίσω μας την ιστορία που μας σπρώχνει. Πρέπει να τη λάβουμε υπόψη μας. Είμαστε υποχρεωμένοι γι΄ αυτή την ιστορία να κάνουμε το κάτι παραπάνω.»

Για τα δύο πρώτα ματς με Λιχτενστάιν και Βοσνία ανέφερε: «Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, εάν θα κάνουμε αυτό που θέλουμε αρχής γενομένης από το πρώτο παιχνίδι, διότι για μένα όλα τα ματς ισοδυναμούν με τρεις βαθμούς. Δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια, αυτό πρέπει να περάσουμε στα παιδιά.»

Για το αν ο αποκλεισμός από το Nations League θα επηρεάσει την ομάδα, απάντησε: «Σίγουρα θα επηρεάσει θετικά την ομάδα. Θα το συζητήσουμε, θα το δούμε κι ανάλογα θα λειτουργήσουμε.»

«Να πείσουμε τα παιδιά ότι μπορούν»

Για τις αλλαγές στην Εθνική είπε: «Δεν αλλάζει τίποτα στην Εθνική ομάδα. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να πείσουμε τα παιδιά, ότι μπορούν, ότι οι άλλοι δεν είναι καλύτεροι από εμάς. Υπάρχει μια κατάσταση τέτοια, που δείχνει ότι εμείς δεν είμαστε στα καλύτερά μας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις.»

Για τον προσωπικό του στόχο: «Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ήθελα να είμαι προπονητής στην Εθνική ομάδα. Με βοήθησε ο Θεός και είμαι εδώ. Για να είμαι εδώ κάτι καλό θα έχει στο μυαλό του να κάνει. Ελπίζω με την παρουσία μου να ξεκινήσει μία νέα αρχή, ούτως ώστε η ομάδα να βρεθεί στο σημείο εκείνο που θέλει ο κόσμος, όλος ο ελληνικός λαός.»

 

Loading