Άμεση αντίδραση Αυγενάκη στο επαπειλούμενο Grexit από τον WADA

ροη

Την άμεση αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, προκάλεσε το τελεσίγραφο του WADA περί άμεσης άρσης της πιστοποίησης του ελληνικού εργαστηρίου ντόπινγκ, αφού, επί 13 μήνες τώρα, δεν έχει συμμορφωθεί με τα διεθνή στάνταρ (ISL). Ο κ. Αυγενάκης συγκάλεσε επείγουσα σύσκεψη με τους Ιωάννη Αγγελή, διευθυντή του Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ ΟΑΚΑ, και Δημήτρη Κλέτσα, διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», παρουσία και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντί-Ντόπινγκ είχε διαπιστώσει τη δραματική μείωση σε εξειδικευμένο προσωπικό (υποστελέχωση στο 50%), τον ξεπερασμένο από τις τεχνολογικές εξελίξεις εξοπλισμό και την έλλειψη επικυρώσεων, για τις μεθόδους επιβεβαίωσης απαγορευμένων ουσιών, και είχε δώσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα μερικών μηνών για να διορθωθεί η δομική ανεπάρκεια.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν συνέβη και στο “SOS” του Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ ΟΑΚΑ κλήθηκε πλέον να ανταποκριθεί η νέα πολιτική ηγεσία του Υφυπουργείου. Ο κ. Αυγενάκης ζήτησε να προωθηθεί άμεσα η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με κεντρικό άξονα την υπαγωγή του εργαστηρίου στο ερευνητικό κέντρο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», εξέλιξη η οποία, μαζί με την απαραίτητη χρηματοδότηση, θα λύσει τα ζητήματα ISL, απομακρύνοντας οριστικά τον κίνδυνο τιμωρίας της χώρας από τον WADA.

Στο μεταξύ, άμεση αλλαγή της προβληματικής εικόνας του ελληνικού μπάσκετ, αλλά με απαραίτητους όρους τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και την έξωθεν καλή μαρτυρία ζήτησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, κατά τη χθεσινή (25/7) συνάντησή τους.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading