Υπουργείο Εξωτερικών: Συμμετοχή του Γ.Γ., Ιωάννη Σμυρλή στην τηλεδιάσκεψη υπουργών αναπτυξιακής συνεργασίας της ΕΕ

Στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών αναπτυξιακής Συνεργασίας της ΕΕ πήρε μέρος σήμερα Δευτέρα ο Ιωάννης Σμυρλής.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης αξιολογήθηκαν η συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με Χώρες Μεσαίου Εισοδήματος (Middle Income Countries/MICs), αλλά και η προώθηση της ανάπτυξης ανθρωπίνων πόρων (human development), όπως προκύπτει από ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Ο γενικός γραμματέας διεθνών οικονομικών σχέσεων και εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής ενίσχυσης των αναπτυξιακών προσπαθειών των MICs, που μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι πρέπει να μπει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο τομέας της «ανθρώπινης ασφάλειας», με βαρύτητα στην παγκόσμια υγεία, την πρόληψη νέων επιδημιών και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και την προώθηση της ετοιμότητας των MICs στο ενδεχόμενο νέων κρίσεων.

Τέλος, αναφορικά με την ανάπτυξη ανθρωπίνων πόρων, ο Ιωάννης Σμυρλής εξήρε στη σημασία του προγραμματισμού της εξωτερικής βοήθειας της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027, ειδικά για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της υγείας ανθρώπων και ζώων, προς την κατεύθυνση της πρόληψης μελλοντικών επιδημιών, όπως και προώθησης μιας βιώσιμης ανάπτυξης.

Δείτε επίσης: Ν. Καραγιαννακίδης: Είναι αντισυνταγματικό να βγει νόμος που να λέει ”Είναι υποχρεωμένοι οι Έλληνες να εμβολιαστούν”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ