Τ. Θεοδωρικάκος: «Ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού»

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ευχαρίστησε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την υποδοχή – Ο ίδιος δήλωσε πως αποτελεί ξεχωριστή τιμή και ευθύνη η ανάληψη των καθηκόντων του. 

Αρχικά ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι έχει πλήρη συνείδηση της ευθύνης, ενώ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλε.

Ο νέος υπουργός τόνισε πως Κεντρικός στόχος είναι η ασφάλεια όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, καθώς και η προστασία της ζωής και του δημόσιου χώρου. «Ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού» υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι θα υπάρξει όπου απαιτείται ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμός, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις γυναίκες και τους άνδρες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η Ελληνική Αστυνομία, την προστασία των συνόρων στον Έβρο αλλά και στις πρόσφατες πυρκαγιές ο κος Θεοδωρικάκος τόνισε: «Ας αφήσουμε πίσω κάθε τεχνητό διχασμό. Και στο θέμα της ασφάλειας οφείλουμε να υπερβαίνουμε τις διαχωριστικές γραμμές και να ενώνουμε τις δυνάμεις μας, αφήνοντας στην άκρη κάθε είδους προσωπικές ή κομματικές ιδιοτέλειες».

Ιδιαίτερη αναφορά επεφύλαξε ο κ. Θεοδωρικάκος για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, λέγοντας ότι υπηρέτησε διαχρονικά τον τομέα της δημόσιας ασφάλειας και προσθέτοντας. «Θα μείνει στην ιστορία με χρυσά γράμματα ως ο υπουργός που εξάρθρωσε τη 17Ν» επισήμανε, προσθέτοντας ότι θα αξιοποιήσει με δημιουργικό τρόπο το έργο που έχει παραχθεί στα δύο χρόνια της θητείας του.

Δείτε επίσης: Ολοκληρώθηκε η ορκομωσία της νέας κυβέρνησης (vid & pics)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading