ΣΥΡΙΖΑ: Ποντάρουν σε οργανωτικές αλλαγές-ανασφάλεια

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν στο Politic πως οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο κόμμα από την εκλογική του ήττα μέχρι σήμερα δεν είναι αμελητέες, μολονότι δεν έχει ακόμα καταστεί δυνατό να πραγματοποιηθεί το τρίτο του συνέδριο.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Η προσθήκη στον τίτλο της Προοδευτικής Συμμαχίας, η εκλογή νέου γραμματέα, η σταθερή λειτουργία ανά δεκαπενθήμερο του Πολιτικού Συμβουλίου και οι νέοι τομεάρχες σηματοδοτούν αλλαγές ουσίας κι επικοινωνίας οι οποίες στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως θα αποφέρουν πολιτικούς καρπούς πολύ σύντομα.

Αναγνωρίζουν, πάντως, ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά και, κυρίως, η κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος από την επιτροπή Σταθάκη, η πρώτη γραφή του οποίου έπρεπε να αναθεωρηθεί λόγω της πανδημίας.

Πάνω, άλλωστε, στο πρόγραμμα, την πολιτική διακήρυξη του περασμένου Σεπτεμβρίου, την οποία είχε συντάξει ο Νάσος Ηλιόπουλος, και τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου 2015- 2019 θα διεξαχθεί ο προσυνεδριακός διάλογος.

Στο μεσοδιάστημα, εξάλλου, μέχρι το συνέδριο πρέπει να ολοκληρωθεί η εκλογή οργάνων στις Οργανώσεις Μελών και στις διευρυμένες Νομαρχιακές Επιτροπές.

Γιατί δεν βάζουν δίλημμα διακυβέρνησης

Στο ΣΥΡΙΖΑ, επίσης, θα ποντάρουν πολύ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην ανασφάλεια των πολιτών κόντρα στο αφήγημα της αυτοπεποίθησης που εξέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη.

Άλλωστε διαπιστώνουν την αγωνία των πολιτών για το μέλλον στα ψιλά γράμματα των δημοσκοπήσεων κι αντιλαμβάνονται από την άλλη ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να βάλουν δίλημμα διακυβέρνησης, αφού και στις έρευνες της κοινής γνώμης βρίσκονται πίσω, αλλά και δεν έχει ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός του κόμματος.  

Loading