ΣΥΡΙΖΑ: Πιπιλίζουν τα αφτιά Τσίπρα για αρχηγικές βλέψεις Αχτσιόγλου

Οι μετοχές της Έφης Αχτσιόγλου είναι ανεβασμένες στο χρηματιστήριο αξιών του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως μετά την αναβάθμισή της από τον Αλέξη Τσίπρα σε τομεάρχη Οικονομικών.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Η επιτυχημένη της θητεία ως υπουργός και τομεάρχης Εργασίας, οι ικανότητες, η εργατικότητα, η ευγλωττία, το νεαρό της ηλικίας της και η εξωτερική της εμφάνιση έχουν συντελέσει στο να είναι δημοφιλής ακόμα και σε πολίτες που δεν ταυτίζονται με την ευρύτερη Αριστερά.

Η επιτυχία, ωστόσο, είναι γνωστό πως δημιουργεί κι αντιπαλότητες ή και φθόνο, ιδίως ανάμεσα σε μέχρι πρότινος προνομιακούς συνομιλητές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του οποίου πιπιλίζουν τα αφτιά περί αρχηγικών βλέψεων της κυρίας Αχτσιόγλου τις οποίες θα εκδηλώσει σε περίπτωση νέας εκλογικής ήττας.

Κάποιοι, μάλιστα, διαρρέουν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την έκανε τομεάρχη Οικονομικών για να την φθείρει, κάτι που πόρρω απέχει από την πραγματικότητα.

Κι από τη Θεσσαλονίκη, άλλωστε, ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε πως θέλει να δώσει τόπο στα νιάτα, όπως κι έπραξε με τις πρόσφατες αλλαγές στο κόμμα.

Περιμένουν πιο απτά δείγματα γραφής από ΚΙΝΑΛ

Την ίδια ώρα, στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, όπως πληροφορείται το Politic, περιμένουν πιο απτά δείγματα γραφής από το ΚΙΝΑΛ σε σχέση με το ότι απλώς δεν εξέδωσε ανακοίνωση σε βάρος του κ. Τσίπρα για τα όσα είπε στη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι πλέον καιρός, εκτιμούν στην Κουμουνδούρου, η Φώφη Γεννηματά να εγκαταλείψει το μικρομεγαλισμό της και την τακτική συμπόρευσης με τη Δεξιά και να αντιληφθεί ότι ο ρόλος που έχει απονείμει ο λαός στο κόμμα της είναι του ρυθμιστή του πολιτικού συστήματος κι όχι του ηγέτη ενός από τους δύο πόλους του, εν προκειμένω της Δημοκρατικής Παράταξης.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, επίσης, παρατηρούν την ένδεια στη Χαριλάου Τρικούπη στελεχών με πολιτικό εκτόπισμα που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στην περίπτωση αποκαθήλωσης της κυρίας Γεννηματά και να δημιουργούσαν προϋποθέσεις ισότιμου ανταγωνισμού με τον κ. Τσίπρα.

Loading