Σύμβαση Βουλής και δήμου Πωγωνίου για την ανέγερση μνημείου Πεσόντων – Σήμερα η τελετή υπογραφής

Τελετή υπογραφής της σύμβασης μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και του δήμου Πωγωνίου, για τη χρηματοδότηση της ανέγερσης Μνημείου Πεσόντων στις μάχες του Έπους του 1940 στο ηρωικό Καλπάκι πραγματοποιήθηκε σήμερα – Ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής στην τελετή

Την σύμβαση υπέγραψε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, και ο δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης.

Στην τελτή παρευρέθηκε επίσης ο πρόεδρος του Σωματείου Συγγενών Πεσόντων του Έπους του 1940, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Γεώργιος Σούρλας.

Για την υλοποίηση του έργου, η Βουλή θα προσφέρει 600.000 ευρώ.

Την υλοποίηση του έργου έχει αναλάβει ο δήμος Πωγωνίου σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας. Η ανέγερση του Μνημείου εντάσσεται στην ευρύτερη ενότητα του ιστορικού πάρκου που θα δημιουργηθεί στο Καλπάκι με την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος στρατιωτικού μουσείου και με την ανάδειξη των σημείων όπου έγιναν οι μάχες του Ελληνοϊταλικού Πολέμου.

Ο κ. Στεφανής δήλωσε πως το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και το υπουργείο Τουρισμού, υπέγραψε ένα μνημόνιο συνεργασίας, μέσα από το οποίο αναδεικνύεται ο ιστορικός τουρισμός. «Θέλουμε να εντάξουμε στο γενικότερο προϊόν του τουρισμού στη χώρα μας, την απόδοση φόρου τιμής και από τους Έλληνες, αλλά και από τους επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα στα πεδία των μαχών και στα μνημεία. Ένα από τα έργα είναι αυτό που θα υλοποιήσουμε στο Καλπάκι» τόνισε.

Είπε ακόμη ότι «γίνεται μια ολοκληρωμένη προσπάθεια, ένα συνολικό πάρκο στο οποίο θα προστεθούν τα ονόματα των 14.000 αξιωματικών και οπλιτών, οι οποίοι εξακολουθούν να θεωρούνται παράδειγμα και πρότυπο ηρωισμού. Αποτελούν για τις Ένοπλες Δυνάμεις ένα φωτεινό παράδειγμα που αναζωογονεί την αγάπη μας για την πατρίδα».

Δείτε επίσης: Βαρουφάκης για Μητσοτάκη: «Δεν ήλθε, δεν απάντησε, δεν ξέρει»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading