Υποχρεωτική η κλήση Καμμένου στην επιτροπή για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία

Υποχρεωτική είναι η κλήση του Πάνου Καμμένου για την υπόθεση  πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, όπως προκύπτει  από την πολυσέλιδη γνωμοδότηση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής σε σχετικό ερώτημα που έστειλε η πρόεδρος της επιτροπής θεσμών Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Πέραν του Πάνου Καμμένου υποχρεωτική είναι η κλήση και κάθε δημοσίου λειτουργού ή δημοσίου προσώπου εφόσον το ζητήσουν τα 2/5 των μελών της επιτροπής.

Μάλιστα στο ίδιο έγγραφο καθίσταται σαφές ότι οι επιτροπές της Βουλής ασκούν αυτοτελή κοινοβουλευτικό έλεγχο και το έργο τους δεν παρεμποδίζεται από παράλληλη άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Όσον αφορά την πρόθεση της κας. Χριστοδουλοπούλου να παραπέμψει την υπόθεση στην υποεπιτροπή Εξοπλιστικών προγραμμάτων η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής αποφαίνεται ότι η υποεπιτροπή έχει σαφώς οριοθετημένο και περιορισμένο πεδίο μόνο για εξοπλιστικά προγράμματα.

Στην αντεπίθεση οι βουλευτές της ΝΔ

Έχοντας τη γνωμοδότηση στα χέρια τους, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζουν ότι με τα νέα δεδομένα ανοίγει διάπλατα ο δρόμος διερεύνησης της υπόθεσης από την επιτροπή θεσμών, ακόμα και αν η κυβερνητική πλειοψηφία απορρίψει το σχετικό αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής.

Loading