Οι βεβιασμένες εκτιμήσεις υπουργών στρίμωξαν την κυβέρνηση στα… σχοινιά

Οι βεβιασμένες εκτιμήσεις υπουργών ότι φέτος θα κάναμε Πάσχα στο χωριό, κάτι που διαψεύδεται πλέον καθημερινά με τον πιο ηχηρό τρόπο απογοητεύοντας την κοινή γνώμη, που άλλα άκουσε και άλλα βλέπει να γίνονται στην πράξη, στρίμωξε την κυβέρνηση στα πολιτικά σχοινιά.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει αισθήματα θυμού για την προσδοκολογία που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα και η αλήθεια είναι πως δύσκολα πείθεται να πει και φέτος το «Χριστός Ανέστη» στο μπαλκόνι.

Γι’ αυτό, μετά την Ανάσταση του Κυρίου, καλό θα ήταν ο πρωθυπουργός να τραβήξει τα αυτιά εκείνων που βιάστηκαν να καλλιεργήσουν κλίμα, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα με τη στάση τους την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Γιατί, από εδώ και στο εξής, η κυβέρνηση δεν έχει να διαχειριστεί μόνο τις ημέρες του Πάσχα, αλλά και να απαντήσει με πειστικό τρόπο στο βασανιστικό ερώτημα γιατί ενώ βρισκόμαστε 16 μήνες σε καραντίνα, εν τούτοις ο ιός εξακολουθεί να απειλεί τη δημόσια υγεία οδηγώντας κόσμο στα νοσοκομεία.

Μεγάλο δίλημμα οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Αναφορικά με τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις η κυβέρνηση καλείται να λύσει μια δύσκολη εξίσωση. Από το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά τη μπάλα απαντώντας ότι είναι βεβιασμένη κάθε εκτίμηση για την πιθανότητα άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Ναι μεν υπάρχει κατανόηση για την πίεση που υφίστανται οι πολίτες και την ανάγκη ύπαρξης βαλβίδων αποσυμπίεσης, ωστόσο υπάρχει φόβος για ενδεχομένη διασπορά του ιού.  

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε τη Δευτέρα και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος της εβδομάδας, που θα υπάρχουν και τα τελευταία στοιχεία. Μία αποστροφή της, πάντως, αποτύπωσε πως στην κυβέρνηση δίνουν πολύ μεγαλύτερη σημασία στο καλοκαίρι που έρχεται και στο πώς όλα να πάνε καλά και όχι στις 4 μέρες διακοπών του Πάσχα.

Η επιδημιολογική κατάσταση

Την ίδια ώρα η επιδημιολογική κατάσταση παραμένει επιβαρυμένη και η πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζεται. Ιδιαίτερα έντονη είναι η πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής, τα στρατιωτικά νοσοκομεία και τις Ιδιωτικές κλινικές, με την πληρότητα πανελλαδικά να ανέρχεται σε 85,45%. 

Δείτε επίσης: Ιερά Σύνοδος: Στις 9 το βράδυ η Ανάσταση – Ανοιχτοί οι ναοί τη Μεγάλη Εβδομάδα

Loading