«Ο Τσίπρας να αφήσει τις περίεργες συνταγές»

Την πεποίθηση ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να αφήσει στην άκρη τις «περίεργες συνταγές» για την οικονομία και την ανάπτυξη και να στραφεί στις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές και στην απλή λογική, εξέφρασε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

«Τι πέτυχε στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία, στην Κύπρο; Ένα μοντέλο που στηρίχτηκε σε τρία πράγματα: Λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες, στήριξη της επιχειρηματικότητας, που είναι μοχλός για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η ΝΔ αυτό υποστήριζε κι αυτό υποστηρίζει» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χατζηδάκης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναλυτικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης στη μεταμνημονιακή εποχή, που θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε: «Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει σχέδιο για την Κεντρική Μακεδονία, το οποίο μου το παρουσίασε στις λεπτομέρειές του. Η κυβέρνηση είναι εντυπωσιακό ότι ενώ από το καλοκαίρι του 2015 είχε δεσμευτεί ότι θα παρουσίαζε μέχρι το Μάρτιο του 2016 ένα σχέδιο, στο πλαίσιο του μνημονίου μάλιστα, ούτε αυτό έχει κατορθώσει να παρουσιάσει μέχρι σήμερα (…) Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει πως πρέπει να εγκαταλείψει όλες αυτές τις περίεργες συνταγές, που κατά καιρούς έχουν ταλαιπωρήσει και τον ίδιο και τη χώρα και να στραφεί πολύ απλά στις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές (…)».

«Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι»

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ακόμη ότι σε αντίθεση με την Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας, που έχει την πρωτοπορία σε όλη την Ελλάδα στην απορρόφηση κοινοτικών πόρων, η χώρα δεν κινείται προς την ίδια θετική κατεύθυνση. «Ενώ το 2014 φαινόταν ότι θα βγαίναμε από το πηγάδι της ύφεσης, λόγω του λαϊκισμού αυτής της κυβέρνησης, η χώρα ξαναβούτηξε μέσα στην ύφεση και αυτή την ώρα οι πρώτοι που το πληρώνουν είναι οι φτωχοί που γίνονται κάθε μέρα και φτωχότεροι” υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Χατζηδάκης, ώς αρμόδιος -μεταξύ άλλων- για την κατάρτιση των επιμέρους περιφερειακών αναπτυξιακών προγραμμάτων της ΝΔ, επισκέπτεται σήμερα και αύριο την Ημαθία, το Κιλκίς, την Πέλλα, την Πιερία, τις Σέρρες και τη Χαλκιδική.

 

Loading