ΝΔ-Παρατηρητήριο Fake News: Ανακρίβειες σχετικά με την πορεία του εμβολιασμού

Για επιβεβαίωση των επίσημων στοιχείων και διάψευση όσων είπε ο κ. Κατρούγκαλος στη Βουλή κάνει λόγο το Παρατηρητήριο Fake News της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει σε ενημερωτικό του σημείωμα: «Ο κ. Κατρούγκαλος κατηγόρησε σήμερα στη Βουλή τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Σκέρτσο για fake news σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα. Συγκεκριμένα δήλωσε: ‘Πρόσφατα ο κ. Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ο άνθρωπος δηλαδή που μιλά για λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη, έλεγε ότι η Ελλάδα είναι “5η στην κούρσα των εμβολιασμών”. Όταν έκανε αυτή τη δήλωση, 31 Ιανουαρίου, ήμασταν 16οι στην ΕΕ, κάτω από τον ευρωπαϊκό Μέσο Όρο’.

Στην πραγματικότητα ο κ.Σκέρτσος με εκτενή δημόσια ανάρτηση του ανέφερε επί λέξει ‘Ο ρυθμός εμβολιασμών υπερβαίνει πλέον κατά μέσο όρο (7ήμερος κυλιόμενος δείκτης) τις 15.500 ημερησίως και μας κατατάσσει στην 5η θέση μεταξύ των 27 της ΕΕ ως προς το ποσοστό του πληθυσμού που εμβολιάζεται καθημερινά’.

Αυτό έγραψε ο κ. Σκέρτσος και επιβεβαιώνεται απολύτως από τα επίσημα στοιχεία που προφανώς διαψεύδουν το αφήγημα του κ. Κατρούγκαλου».

Το Παρατηρητήριο επισυνάπτει μάλιστα και σχετικό διάγραμμα.

©Πηγή: amna.gr

Loading