Ν. Καραγιαννακίδης: Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη

Σχολιάζοντας τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά ανθρωποκτονιών με θύματα γυναίκες το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, τη Γαρυφαλλιά στη Φολέγανδρο, την 31χρονη στη Δάφνη, η στυγερή δολοφονία της 43χρονης γυναίκας στη Λάρισα έρχεται να αποδείξει την αναγκαιότητα της άμεσης συγκρότησης ενός πλέγματος ασφάλειας και της στήριξης με κάθε τρόπο θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Καμία γυναίκα δεν είναι και δεν πρέπει να νιώθει μόνη. Στο πλαίσιο αυτό, η εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων που προωθεί η Κυβέρνηση αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στη μάχη που δίνουμε ως υπεύθυνοι πολίτες για να ορθώσουμε τείχη προστασίας και να ¨αφοπλίσουμε¨ επίδοξους μιμητές ανάλογων διεστραμμένων συμπεριφορών σε βάρος των γυναικών. Η αυστηροποίηση των ποινών που εξήγγειλε το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με τις στοχευμένες πολιτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση μέσα από την προώθηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης επιβεβαιώνει το διαρκές ενδιαφέρον της για την καταπολέμηση φαινομένων που προσβάλουν την ανθρώπινη ύπαρξη, απαξιώνουν τις γυναίκες, πλήττουν βάναυσα το θεσμό της οικογένειας.

Οι θεσμικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται σε όλα τα επίπεδα είναι η καλύτερη απάντηση στις συνιστώσες της μιζέριας, που επιχειρούν να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά με τον πλέον αισχρό τρόπο συμπεριφορές, θέλοντας να κρύψουν την απόλυτη ένδεια πολιτικών τους επιχειρημάτων». 

Loading