Ν. Καραγιαννακίδης για δημοψήφισμα 5ης Ιουλίου 2015: Όταν ο λαϊκισμός οδηγούσε τη χώρα στον Τρίτο Κόσμο

Σχολιάζοντας τη συμπλήρωση έξι ετών από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έξι χρόνια πριν, η χώρα έμπαινε στα πιο δύσβατα μονοπάτια της μεταπολιτευτικής ιστορίας της. Οι συνιστώσες των νταουλιών έπαιξαν τα ρέστα τους, τζογάροντας με τις τύχες ενός ολόκληρου λαού, εγκλωβισμένοι στη δική τους ουτοπική πραγματικότητα. Όταν κατάλαβαν οι κλακαδόροι του μακαρίτη Τσάβες το μέγεθος του πολιτικού εγκλήματος που πήγαιναν να διαπράξουν οδηγώντας με σπασμένα φρένα τη χώρα στον Τρίτο κόσμο, στο χάος και στην καταστροφή, όταν κατάλαβαν στο Μαξίμου πως οι μπλόφες δεν περνούν και πως δεν μπορούν να …συντρίψουν τους δανειστές, όχι μόνο κατέβασαν τα λάβαρα της δημαγωγίας και του λαϊκισμού, αλλά μετέτρεψαν εν μία νυκτί το ΟΧΙ σε ΝΑΙ και οδήγησαν τη χώρα σε ένα σκληρό τρίτο Μνημόνιο που εφήρμοσαν κατά γράμμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοι του αναδείχτηκαν μετά την επανάσταση που έμεινε από …αριστερά καύσιμα, στους καλύτερους μαθητές των Θεσμών, καθιερώνοντας τον όρο kolotoumba σε διεθνές επίπεδο, ως δηλωτικού της στροφής 180 μοιρών που έκαναν, μετά τις περίφημες 17 ώρες διαπραγμάτευσης. Ως μνημείο πολιτικού ψεύδους και υποκρισίας θα πρέπει να διδάσκεται στο μέλλον στα Πανεπιστήμια, το διάγγελμα του τέως Πρωθυπουργού, όταν και ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος: «Δεσμεύομαι προσωπικά, πως θα σεβαστώ το αποτέλεσμα της δημοκρατικής σας επιλογής, όποιο και αν είναι αυτό», έλεγε τότε. Αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Ένας πολιτικά ανεύθυνος, που για να ζήσει το μύθο του, ρίσκαρε τα πάντα.

Απέναντι του, το μέτωπο της ευθύνης και της λογικής. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που εδώ και δύο χρόνια επανέφεραν τη χώρα στην κανονικότητα, έβαλαν την Ελλάδα στο δρόμο της προόδου και της ευημερίας. Μια χώρα, που επιτέλους αναπνέει κανονικά»

Loading