Ν. Καραγιαννακίδης: Επιτακτική ανάγκη η λήψη μέτρων ενίσχυσης για το λιανεμπόριο

Σχολιάζοντας τις εντεινόμενες ανησυχίες του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης για τον κίνδυνο «λουκέτων» τους επόμενους μήνες εξαιτίας της μειωμένης κίνησης και των παράπλευρων συνεπειών της πανδημίας, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι σαφές πως το λιανεμπόριο έχει πληρώσει δυσανάλογα βάρη στη μάχη κατά του κορονοϊού. Οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται στις επιχειρήσεις λόγω των χρεών που έχουν συσσωρευτεί, των νέων επιβαρύνσεων που έρχονται το Σεπτέμβριο αλλά και της συρρικνωμένης εμπορικής κίνησης την περίοδο των εκπτώσεων, γεννούν ένα εκρηκτικό μείγμα που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο επιχειρήσεων και στην επακόλουθη αύξηση της ανεργίας.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίνεται ως απόλυτη προτεραιότητα η λήψη συγκεκριμένων μέτρων στήριξης του εμπορικού κόσμου από την Πολιτεία, με την υιοθέτηση, ενδεχομένως, του επιτυχημένου μοντέλου που εφαρμόστηκε για την ενίσχυση των επιχειρήσεων εστίασης και τουρισμού. Είμαι βέβαιος πως το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης έχει διαγνώσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει και πως θα προχωρήσει άμεσα, χωρίς χρονοτριβή, στην αντιμετώπιση τους, αξιοποιώντας, στο μέτρο του δυνατού, την ασφάλεια που παρέχουν στη χώρα και τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αυτή η Κυβέρνηση έχει αποδείξει πως διαθέτει αυξημένα αντανακλαστικά, ακούει την κοινωνία, δρα άμεσα. Είμαι βέβαιος πως πολύ σύντομα θα υπάρξουν οι απαιτούμενες ουσιαστικές και καίριες παρεμβάσεις».

Loading