Ν. Ηλιόπουλος: “Βγαλμένο από τις χειρότερες μέρες της χρεοκοπίας το νομοσχέδιο της ΝΔ για τα εργασιακά”

Σε… σταθερό τέμπο κυμαίνεται η κριτική προς τη κυβέρνηση από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος σήμερα προχώρησε σε νέα “επίθεση” μέσω το ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5 FM”.

Ο κ. Ηλιόπουλος έβαλε στο κάδρο το νέο νομοσχέδιο της ΝΔ για τις εργασιακές σχέσεις, τονίζοντας: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, μας γυρνάει πίσω στις χειρότερες μέρες της χρεοκοπίας. Δε θεωρούμε πως στην οικονομία μπορούμε να πατήσουμε ένα “pause” και να ξεκινήσουν πάλι όλα από εκεί που είχαν μείνει».

Μάλιστα, παρέπεμψε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, λέγοντας ότι «χρειάζονται άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα στηρίξουν και τους εργαζόμενους και τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις», καθώς «αν δεν υπάρξουν αυτά τα μέτρα θα έχουμε χιλιάδες λουκέτα, ένα νέο κύμα ανεργίας και μία βαθύτατη ύφεση».

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους και του χρέους προς το Δημόσιο. Επίσης επισήμανε την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη των θέσεων εργασίας, με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για 6 μήνες, έχοντας όμως ως προϋπόθεση ότι ο εργοδότης θα διατηρήσει και τις θέσεις και τις σχέσεις εργασίας.

Στο στόχαστρο του κ. Ηλιόπουλου μπήκε και ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι φέρνει «απλήρωτα δεκάωρα, μείωση του μισθού, διάλυση της προσωπικής και οικογενειακής ζωής». Τόνισε, επίσης, ότι το αποτέλεσμα της πολιτικής της ΝΔ ήταν έκρηξη της ανεργίας ειδικά για τους νέους και ακόμα χειρότερη ύφεση και ότι συνεπώς «πρόκειται για μια πολιτική που έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει παταγωδώς».

Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη θωράκιση των εργαζομένων

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στις πολιτικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «για τη θωράκιση των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία», λέγοντας ότι «στο χρονικό διάστημα Σεπτέμβρη με Δεκέμβρη 2017 πληρώθηκαν υπερωρίες σε 177.000 ανθρώπους στον ιδιωτικό τομέα» και ότι «μετά από μια νομοθετική αλλαγή που κάναμε, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση των ελέγχων, το διάστημα Σεπτέμβρη με Δεκέμβρη 2018 πληρώθηκαν υπερωρίες σε 370.000 ανθρώπους και ταυτόχρονα για πρώτη φορά δηλώθηκαν και πληρώθηκαν περισσότερες από 3 εκ. ώρες υπερεργασίας».

Σχολίασε, επίσης, ότι «δόθηκε ένα σήμα στην εργοδοσία ότι συμφέρει περισσότερο να πληρώνετε πρόστιμο, παρά να πληρώνετε τις υπερωρίες των εργαζομένων και ότι στην ίδια ακριβώς λογική κινείται και το νομοσχέδιο που φέρνει τώρα η ΝΔ».

“Βέλη” και για την αποτελεσματικότητα των self tests

Η συζήτηση μεταφέρθηκε στο τέλος και στο πεδίο της υγειονομικής κρίσης, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να επικρίνει την «προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τα self tests ως βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού στα σχολεία και σε εργασιακούς χώρους». «Σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία, τα συγκεκριμένα τεστ έχουν πολύ μεγάλο ποσοστό αναξιοπιστίας στους ασυμπτωματικούς», πρόσθεσε.

Γι’ αυτό, τόνισε, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι πρέπει να συνταγογραφούνται τα μοριακά τεστ και να ληφθούν μέτρα για τη διασπορά στους χώρους εργασίας και τα ΜΜΜ, ως κρίσιμες προϋποθέσεις για να ανοίξουν πάλι δραστηριότητες σημαντικές για την κοινωνία και την οικονομία.

Δείτε όλη τη ροή ειδήσεων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading