ΚΙΝΑΛ για αεροπειρατεία Λουκασένκο: Για μιά ακόμη φορά οι κρατικοί μηχανισμοί συνελήφθησαν κοιμώμενοι

Ευθύνες της κυβέρνησης και των αρμόδιων κρατικών αρχών καταλογίζει το Κίνημα Αλλαγής, στην μεθόδευση «κρατικής αεροπειρατείας» της Λευκορωσίας για την σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς, την οποία απόλυτα καταδικάζει.

«Για μια ακόμη φορά οι κρατικοί μηχανισμοί “δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτε”, συνελήφθησαν κοιμώμενοι. Μια ακόμη “επιτυχία” του επιτελικού κράτους του Μαξίμου και των επιλογών του», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ στην ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης:

«Η υπόθεση όμως αυτή αποκαλύπτει την ανεπάρκεια της Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας μας και της διορισμένης με προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, διοίκησης της.

Ιδιαίτερα όταν ο Ρομάν Προτάσεβιτς είναι μέλος αποστολής της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας που ήρθε στη χώρα μας για συμμετοχή σε διεθνές συνέδριο, και είναι γνωστό ότι απειλείται η ζωή του.

Οι πράκτορες των ξένων υπηρεσιών έμειναν παντελώς ανενόχλητοι, έθεσαν με τις ενέργειές τους σε κίνδυνο την ζωή Ελλήνων επιβατών και εξέθεσαν διεθνώς την χώρα μας.

Η ασφάλεια της Ελλάδας εμφανίζεται διάτρητη».

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει πώς η υπόθεση «είναι επιβεβλημένο να προκαλέσει την άμεση και δυναμική αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Κοινότητας εναντίον του αυταρχικού και αντιδημοκρατικού καθεστώτος του Λουκασένκο. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να κινηθεί αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση».

Δείτε επίσης: Πράκτορες της KGB επέβαιναν στο αεροσκάφος, λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ