Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα, αλλά κι «ο Τσίπρας δεν είναι θεός»

Οι ενωτικοί λόγοι του Αλέξη Τσίπρα, του απερχόμενου γραμματέα Πάνου Σκουρλέτη και του νέου Δημήτρη Τζανακόπουλου βρήκαν απήχηση στις τοποθετήσεις της πλειονότητας των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε χθες Κυριακή.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Δεν έλειψαν, ωστόσο, όπως πληροφορείται το Politic και οι φωνές εκείνων που διατύπωσαν τις ενστάσεις τους για τη μελλοντική φυσιογνωμία του κόμματος, μην αφήνοντας στο απυρόβλητο ούτε τον πρόεδρό του.

Βασική αιχμή τη κριτικής αυτών των στελεχών ήταν το ότι μέσα σε επτά χρόνια ζωής του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τζανακόπουλος είναι ο πέμπτος γραμματέας που αναλαμβάνει (προηγήθηκαν οι Δημήτρης Βίτσας, Τάσος Κορωνάκης, Πάνος Ρήγας και Πάνος Σκουρλέτης), ενώ γι’ άλλη μια φορά αλλάζει το επικοινωνιακό επιτελείο, ένδειξη πως κάτι δεν πηγαίνει καλά με τις επιλογές Τσίπρα.

Ουδείς αμφισβητεί την προεδρία του, αλλά σημειώνουν αρκετοί με νόημα πως από τη στιγμή που έχει αποδειχθεί πως ο κ. Τσίπρας δεν είναι ούτε αλάνθαστος ούτε θεός δεν έχει καμία δουλειά στην Κουμουνδούρου ο αρχηγοκεντρισμός.

Διαφωνίες και για την επ’ αόριστον αναβολή του συνεδρίου

Την ίδια ώρα, διαπιστώθηκαν αρκετές διαφωνίες και για την επ’ αόριστον αναβολή του συνεδρίου, την οποία επιθυμεί ο κ. Τσίπρας αντιλαμβανόμενος ότι δεν έχουν την ίδια λαϊκή νομιμοποίηση αλλαγές που θα επιτευχθούν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών κι όχι μέσω ενός σώματος 5.000 συνέδρων που θα βρεθούν σε έναν κοινό χώρο κι ενδεχομένως, μαζί με πολλούς άλλους να ψηφίσουν τον ίδιο για την προεδρία του κόμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, αρκετοί θα προτιμούσαν ένα μικτό τρόπο διεξαγωγής, που θα σήμαινε τη διά ζώσης συγκέντρωση συνέδρων σε διάφορες περιοχές της χώρας και την συνεννόησή τους μέσω ψηφιακής πλατφόρμας με την κεντρική εκδήλωση που θα διεξαγόταν με τη φυσική παρουσία λίγων ατόμων.

Ενδεχομένως, μάλιστα, αυτό το μοντέλο να επιλεγεί για το συνέδριο της Νεολαίας, η οριστική απόφαση για την τέλεση ή μη του οποίου θα ληφθεί την Τρίτη, όταν και θα διαπιστωθεί και κατά πόσο το σύνολο ή μέρος των πασοκογενών θα ενταχθεί στη Νεολαία.  

Loading