Ηλιόπουλος: “Με εντολή Μητσοτάκη η φίμωση του Τσίπρα στη Βουλή”

Οι τοποθετήσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105.5 FM”.

Για «ξεκάθαρη προσπάθεια φίμωσης του Αλέξη Τσίπρα χθες στη Βουλή με εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη», έκανε λόγο ο Νάσος Ηλιόπουλος, συμπληρώνοντας οτι «είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης ενοχλήθηκε από το θέμα της ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα, που ήταν τα δάνεια των κομμάτων και συγκεκριμένα το γεγονός ότι η ΝΔ είναι με διαφορά το πιο χρεοκοπημένο κόμμα στην Ευρώπη», καθώς, «χρωστά 340 εκατ. ευρώ και από αυτά, τα 118 εκατ. έχουν δημιουργηθεί στη διάρκεια της θητείας του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για «ντροπιαστική κίνηση του κ. Τασούλα να διαβάζει ένα “σκονάκι” που του έδωσαν, για το ποιες θεσμικές ακροβασίες να επιστρατεύσει προκειμένου να μη δώσει τον λόγο στον Αλέξη Τσίπρα», αναφέροντας ακόμα οτι «αποτελεί ένδειξη βαθύτατου αυταρχισμού από την πλευρά του κ. Τασούλα, ότι χαρακτήρισε “πολιτικό ακτιβισμό” το αίτημα το αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «η χθεσινή στάση της ΝΔ -σε μια στιγμή μάλιστα που έχει τόσο θετικά προσκείμενη  την πλειοψηφία των ΜΜΕ απέναντί της- να στερεί τον λόγο από τον Αλέξη Τσίπρα μέσα στη Βουλή, δείχνει μία βαθύτατα φοβισμένη κυβέρνηση».

Για να συμπληρώσει ότι «ήδη στις περισσότερες μετρήσεις αρχίζει πλέον να αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι η προωθητική δύναμη που είχε η ΝΔ από τις εκλογές αρχίζει να εξαντλείται» και οτι «η κοινωνική δυσαρέσκεια φαίνεται περισσότερο σε συγκεκριμένα ζητήματα: στον Πτωχευτικό Κώδικα που ψήφισε η ΝΔ, στο ότι επέλεξε να αποκλείσει φέτος 25.000 μαθητές από την πρόσβαση στο δημόσιο πανεπιστήμιο για να στηρίξει τα ιδιωτικά κολλέγια -αλλάζοντας τους κανόνες πρόσβασης μέσα στη χρονιά και εν μέσω πανδημίας- και φυσικά στο εργασιακό νομοσχέδιο».

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι η απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης ήταν η μαζικότερη από τότε που ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία και πως φάνηκε ότι «η πλειοψηφία της κοινωνίας αντιδρά σε αυτό το νομοσχέδιο, που φέρνει ατομικές συμβάσεις παντού, απλήρωτες υπερωρίες, καταργεί την κυριακάτικη αργία σε μία σειρά από κλάδους, νομιμοποιεί το “σπαστό” ωράριο στη μερική απασχόληση, απελευθερώνει τις απολύσεις, διαλύει εντελώς πλέον τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ενώ χτυπά ξεκάθαρα τις συνδικαλιστικές ελευθερίες».

Επιπλέον, ο ίδιος σχολίασε ότι ο Κωστής Χατζηδάκης «επιλέγει να εμφανίζεται πάντα μόνος του στα κανάλια ως “τηλεπλασιέ” απλήρωτων 10ωρων» διότι η κυβέρνηση «έχει χάσει τη μάχη να πείσει ότι αυτό το νομοσχέδιο δήθεν προστατεύει τους εργαζόμενους».

Ακόμα υπογράμμισε ότι η λογική διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, αλλά και μείωσης μισθών προκειμένου να γίνει ανταγωνιστική η οικονομία, δοκιμάστηκε το 2012 και απέτυχε παταγωδώς, τη στιγμή που εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο θα οδηγήσει σε νέο κύμα brain drain, χτυπώντας και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα «γιατί μειωμένοι μισθοί σημαίνουν μειωμένη κατανάλωση».

«Αύξηση των μισθών και πρώτα απ’ όλα του κατώτατου μισθού, ισχυρό σύστημα συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αποτελεσματικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί, είναι τρία σημεία της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας» ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος, κάνοντας λόγο για «παραγωγικό μοντέλο που θα στηρίζεται στην έρευνα, την καινοτομία, την καλά πληρωμένη και προστατευμένη εργασία και όχι στην κακοπληρωμένη και ευέλικτη εργασία». Επισήμανε ακόμα την αναγκαιότητα ρύθμισης των νέων μορφών ευέλικτης εργασίας, προστασίας των εργολαβικών εργαζόμενων, καθώς και κανόνων στο πεδίο της τηλεργασίας».

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «οι κοινωνικές δυναμικές που θα ξεδιπλωθούν το επόμενο διάστημα είναι δύσκολο να αφήσουν ανεπηρέαστες τις πολιτικές εξελίξεις» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την προσπάθεια «για μία προγραμματική αλλά και κοινωνική, κινηματική αντιπολίτευση και θα είμαστε έτοιμοι για μια ενδεχόμενη εκλογική μάχη».

Δείτε επίσης: Τζόνσον-Γκουτέρες: Συζήτηση για το Κυπριακό

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading