Ηλιόπουλος: “Ανίκανος για αυτοκριτική ο Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση λέει ψέματα στον κόσμο, καλλιεργώντας δήθεν κλίμα αισιοδοξίας”

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε χθεσινοβραδινή τοποθέτησή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, αναφέρθηκε στην Κυβέρνηση και στο χθεσινό τηλεοπτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: «Να σταματήσει να λέει ψέματα στον κόσμο η Κυβέρνηση και να καλλιεργεί διαρκώς ένα δήθεν κλίμα αισιοδοξίας”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «πηγή ανησυχίας» το χθεσινό τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας πως «για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε ανίκανος να κάνει αυτοκριτική» και «έχει χάσει κάθε έλεγχο της πανδημίας και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας», προσθέτοντας ότι «από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα, μέσα σε ένα από τα πιο σκληρά lockdown, έχουμε θρηνήσει πάνω από 9.000 συνανθρώπους μας», «αλλά ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να αναγγέλλει μια φορά τον μήνα ένα τέλος της μάχης με την πανδημία, ένα τέλος που δεν έρχεται ποτέ».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος συμπλήρωσε ότι «το ιδιότυπο lockdown της κυβέρνησης καταρρέει κάθε μέρα στους χώρους εργασίας και τα μέσα μεταφοράς, που είναι οι πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης», αναφέροντας ακόμα πως ο ΠΟΥ λέει ότι έχουμε δύσκολο αγώνα μπροστά μας, και «ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που απαιτούνται άμεσα μέτρα για τη στήριξη του συστήματος υγείας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι την αξιωματική αντιπολίτευση δεν την ικανοποιεί ο τρόπος που γίνεται το άνοιγμα της εστίασης «γιατί δεν εντάσσεται σε ένα συνολικό σχέδιο με μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων»: «Με ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, με διαγραφή μέρους του, δηλαδή, και ένα επιπλέον σχήμα τύπου 120 δόσεων, και με στήριξη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων τουλάχιστον για 6 μήνες, για να στηριχθούν οι θέσεις εργασίας».

Ο κ. Ηλιόπουλος επεσήμανε πως η κυβερνητική εκπρόσωπος εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ «ότι λάθος κάναμε που ζητούσαμε το άνοιγμα της εστίασης γιατί δεν το ενέκριναν οι ειδικοί», για να συμπληρώσει: «Μάλλον στο ενδιάμεσο βγήκε κάποια νέα επιστημονική μελέτη και τώρα η κα Πελώνη τη διαβάζει για να κατανοήσει τι θα πρέπει να μας απαντήσει… ».

«Προφανώς υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Ευθύνες για το γεγονός ότι στο 2ο κύμα της πανδημίας 7 στους 10 θανάτους έγιναν εκτός ΜΕΘ, και καθημερινά 70 με 100 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι πρόχειρα σε ράντζα και διαδρόμους -όταν ξεδιάντροπα ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει πως όποιος θέλει κρεβάτι ΜΕΘ -δήθεν- βρίσκει», πρόσθεσε.

Ακόμα, υπογράμμισε ότι «οι ευθύνες αυτές έχουν ήδη αρχίσει να χρεώνονται στην κυβέρνηση», την οποία κατηγόρησε, επίσης, ότι «ποτέ δεν πίστεψε στην ενίσχυση του ΕΣΥ, αντίθετα περιμένει να περάσει η μπόρα για να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις με ΣΔΙΤ», ενώ μίλησε για κερδοσκοπία των κλινικαρχών «με τις πολιτικές πλάτες της ΝΔ» μέσα από την «άρνηση της να επιστρατεύσει τις ιδιωτικές κλινικές».

Δριμεία κριτική άσκησε ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, λέγοντας ότι «καταργεί το 8ωρο και θεσπίζει για 6 μήνες 10ωρα με απλήρωτες υπερωρίες, δηλαδή μείωση μισθού, ατομικές συμβάσεις και όλα αυτά σε ένα καθεστώς χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς».

Επίσης, είπε ότι η κυβέρνηση μέσα στην πανδημία νομοθέτησε τις απλήρωτες υπερωρίες και αναρωτήθηκε «με ποιον ελεγκτικό μηχανισμό θα ελέγχει το δήθεν 40ωρο την εβδομάδα που ευαγγελίζεται ο κ. Χατζηδάκης, όταν το πρώτο πράγμα που έκανε η ΝΔ ήταν να μειώσει τα πρόστιμα για τις απλήρωτες υπερωρίες;», χαρακτηρίζοντας «αστείο» να λέει η κυβέρνηση ότι με την ψηφιακή κάρτα θα υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα, «όταν το 2017 ο ΣΕΒ ήταν ενάντια στη δήλωση της ψηφιακής υπερωρίας για να κλέβει στους μισθούς η εργοδοσία».

Καταλήγοντας, τόνισε πως «πρόκειται για το ίδιο χρεοκοπημένο σχέδιο που ζήσαμε το 2012, με μείωση μισθών και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, που οδήγησαν σε εκτίναξη της ύφεσης και της ανεργίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα βρει απέναντί της όλη την κοινωνία, και πρώτ’ απ’ όλα στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μαΐου».

Δείτε επίσης: Τροπολογία: Με απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου η έγκριση σχεδίου ασφαλείας και προστασίας κάθε ΑΕΙ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading