Έξι εβδομάδες προθεσμία από Μητσοτάκη στους υπουργούς

Έξι εβδομάδες προθεσμία στους υπουργούς του να τελειώσουν τις νομοθετικές τους εκκρεμότητες έδωσε ο πρωθυπουργός, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιθυμεί ο Ιούλιος και ο Αύγουστος να διακρίνονται από νομοθετικό… καύσωνα.

Οι οδηγίες που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σαφείς και δεν επιδέχονται καμία παρανόηση. Μέχρι το τέλος Αυγούστου πρέπει να έχουν γίνει νόμος του κράτους όλες οι μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, κάτι που συνεπάγεται ότι πρέπει να υπερψηφιστούν από τη Βουλή τα νομοσχέδια για το εκπαιδευτικό, τη διαχείριση των απορριμμάτων, το Ελέγκτικό Συνέδριο, τη διάρθρωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το Μητρώο Διαφάνειας.

Από αυτά τα νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Δικαιοσύνης θα έχουν ψηφιστεί έως τα τέλη Ιουλίου. Ειδικότερα για τον Οργανικό Νόμο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το νομοσχέδιο διασφαλίζει την προάσπιση των θεµελιωδών δικαιωµάτων των ελεγχοµένων, µε παράλληλη ευθυγράµµιση µε τις διεθνείς καλές πρακτικές αποτελεσµατικότητας του ελέγχου.

Μέσω της νομοθετικής πρωτοβουλίας η κυβέρνηση φιλοδοξεί να αναβαθμίσει τη συνεργασία του Ελεγκτικού Συνεδρίου µε τη Βουλή.

Σχετικά με την διάρθρωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, το νομοσχέδιο δίνει έμφαση στην αποτελεσµατικότερη πρόληψη και αντιµετώπιση νέων απειλών και κινδύνων, αλλά και στη συντονισµένη διαχείριση κρίσεων εσωτερικής ασφάλειας.

Να μην χαθεί ο Σεπτέμβριος

Με το σφιχτό χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να μην χαθεί ο Σεπτέμβριος και το φθινόπωρο να δοθεί έμφαση στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.  

Έτσι και αλλιώς η κυβέρνηση επενδύει πολλά στο σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» για την ταχύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων που θα εισρεύσουν στα ελληνικά ταμεία. Αυτή η πολιτική στόχευση, σε συνδυασμό με τη βούληση του πρωθυπουργού είναι στηρίξει τη μεσαία τάξη, αφήνουν να διαφανεί η κυβερνητική στόχευση τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσει μια νέα πολιτική περίοδος που θα κορυφωθεί σε ορίζοντα διετίας, με τη λήξη δηλαδή της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης.

Δείτε επίσης: Ο Μητσοτάκης κάνει έκκληση στους εκπαιδευτικούς: Σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε!

Dokimastiko


This will close in 5 seconds