Επίθεση του Νίκου Φίλη στην Κεραμέως για την Παιδεία

Δήλωση με την οποία επιτίθεται στην Νίκη Κεραμέως εξέδωσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, τονίζοντας ότι η Κεραμέως κάνει ρουσφέτια στους μεγαλοκαθηγητές.

Αναλυτικά η δήλωση του Φίλη:

Το ρουσφέτι της κυρίας Κεραμέως στους “μεγαλοκαθηγητές” ως “ορθολογισμός”

O επιτελικός νομοθετικός κατήφορος της κυβέρνησης συνεχίζεται. Όπως επισημάναμε στη Βουλή ενώ συζητούνταν νομοσχέδιο για την Παιδεία η κυρία Κεραμέως κατέθετε εκτενή τροπολογία για την Παιδεία σε διπλανή αίθουσα όπου συζητούνταν άσχετο με την εκπαίδευση σχέδιο Νόμου για το…Κτηματολόγιο! 

Στην αντικοινοβουλευτική αυτή νομοθετική παρέμβαση περιλαμβάνεται όμως και κάτι που δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί “ντροπολογία”. 

Πρόκειται για την προκλητική και ρουσφετολογική απόφαση της υπουργού Παιδείας να χαρίσει σε μέλη ΔΕΠ και “μεγαλοκαθηγητές” με τεράστια πολλές φορές εισοδήματα, το σύνολο ή μέγα μέρος  των οικονομικών υποχρεώσεών τους απέναντι στα Πανεπιστήμιά τους, από άσκηση ελευθερίου επαγγέλματος. Παρά το γεγονός ότι με αλλεπάλληλες ρυθμίσεις του παρελθόντος, είχε καλώς ή κακώς  μειωθεί  σημαντικά η σχετική οικονομική υποχρέωση  και κατέληξε  στο ελάχιστο του 7% επί των καθαρών τους εσόδων, αρκετοί από τους κυρίους αυτούς δεν τακτοποίησαν τις οικονομικές τους οφειλές,  πίεσαν την κυβέρνηση της ΝΔ για την πλήρη εξάλειψη της οφειλής τους και η πάντα πρόθυμη όταν πρόκειται για “εξυπηρετήσεις” κυρία Κεραμέως ενέδωσε. Να σημειωθεί ότι το 1997 η υποχρέωση αυτή ανέρχονταν στο 30% των ακαθάριστων εσόδων τους, ενώ το 2000 ορίστηκε στο 15%. 

 Έτσι, οι ασυνεπείς οφειλέτες επιβραβεύονται και απαλλάσσονται των  υποχρεώσεών τους για μια κρίσιμη ενδεκαετία (1999-2009), δηλαδή, την περίοδο των “παχιών αγελάδων” και ενθυλακώνουν τα σχετικά ποσά εις υγείαν των κορόϊδων-συναδέλφων τους που έχουν τακτοποιήσει κανονικά τις οφειλές τους. Χωρίς μάλιστα στους δεύτερους να επιστρέφονται αναδρομικά τα ποσά που ως συνεπείς οφειλέτες κατέβαλαν στους ΕΛΚΕ των Πανεπιστημίων. 

Το ρουσφέτι ως “εξορθολογισμός”, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη βγάζει στο σφυρί την πρώτη κατοικία ή το κατάστημα φτωχών οικογενειών. 

Όμορφος κόσμος ηθικός ακαδημαϊκά πλασμένος και με Κεραμοσκεπή χτισμένος!

Δείτε επίσης: ΝΔ: «Αν η λήξη θράσος είχε πρόσωπο θα ήταν του Παππά»

Loading