Επισκέπτονται τον Άη Στράτη την Κυριακή του Πάσχα Σακελλαροπούλου και Στεφανής

Με μια άκρως συμβολική αλλά και ουσιαστική ενέργεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επιλέγει να σηματοδοτήσει τον φετινό εορτασμό του Πάσχα.

Την Κυριακή, ανήμερα της Λαμπρής, προγραμμάτισε να επισκεφθεί τους κατοίκους του Άη Στράτη, το μικρό νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Κατά την επίσκεψη της στο νησί των 270 περίπου κατοίκων, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου πρόκειται να συναντηθεί με τους κατοίκους  και τη δήμαρχο Μαρία Κακαλή ενώ ζήτησε να συναντηθεί και με τους 27 μαθητές όλων των βαθμίδων του νησιού και τους εκπαιδευτικούς τους.

Ταυτόχρονα, στην “ατζέντα” της περιλαμβάνεται συνάντηση με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο νησί και θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στο Νικόλαο Σιαλμά, ο οποίος κατέπεσε στο Αιγαίο με Mirage F1 κατά τη διάρκεια αερομαχίας με τουρκικό F-16 στις 18 Ιουνίου του 1992.

Με δηλώσεις στον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, η Δήμαρχος του Άη Στράτη Μαρία Κακαλή ανέφερε πως «αποτελεί μεγάλη τιμή για το νησί μας και τους 200 ακρίτες του Βορείου Αιγαίου η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας την Κυριακή του Πάσχα».

Δείτε επίσης: Μεταβαίνει στα Ιεροσόλυμα ο Βλάσης, για συμμετοχή στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading