Ασημακοπούλου: «Βλέπει ο κόσμος τον ΣΥΡΙΖΑ και σκέφτεται ότι δεν υπάρχει εναλλακτική»

Αυστηρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι».

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο των κυρώσεων προς την Τουρκία, η κ. Ασημακοπούλου μίλησε για τις δυσκολίες που ως προς το να επιβληθούν αυτές οι κυρώσεις από την Σύνοδο Κορυφής.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να παρθούν αποφάσεις στη σύνοδο κορυφής, γιατί όπως ξέρετε απαιτούν ομοφωνία, οπότε καλά είναι πάντα να έχουμε περιορισμένες προσδοκίες. Το ιδεατό θα ήταν να υπάρχει μια πολύ ξεκάθαρη λίστα κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία σε περίπτωση, η οποία να περιγράφει τη συμπεριφορά με την οποία αυτόματα ενεργοποιείται η κάθε κύρωση».

Ωστόσο όπως είπε, «κάθε φορά που η Τουρκία κάνει μια τέτοια ενέργεια, γίνεται πιο δύσκολο για αυτούς που είναι στην Ευρώπη και που θέλουν να κλωτσήσουν την μπάλα πιο κάτω και να μην ασχοληθούν με το θέμα των κυρώσεων».

Πάνω από 600 ευρωβουλευτές τάχθηκαν υπέρ των ελληνικών συμφερόντων

Η κ. Ασημακοπούλου επιτέθηκε στους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι όπως είπε, ενώ πάνω από 600 ευρωβουλευτές έχουν ταχθεί υπέρ των ελληνικών θέσεων, «πολλές φορές αναδεικνύουν με ερωτήσεις και παρεμβάσεις και ενστερνίζονται Τουρκικά επιχειρήματα. Ακτιβισμό και προκλητικότητα που έχει σχέση με το θέμα των push back. Αυτό δεν μπορούμε να το εξάγουμε στο ευρωκοινοβούλιο», ανάφερε. «Μας δυσκολεύει σαν χώρα».

Δεν θεωρεί ο κόσμος ότι έχει μια εναλλακτική

«Δεν πρόκειται να σας πω κάτι θετικό για τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε σχετικά με τις δημοσκοπήσεις. «Ενώ υπάρχουν όλοι οι λόγοι για να υπάρχει ένα επίπεδο σοβαρότητας στην κριτική, νομίζω ότι η παγιωμένη αυτή διαφορά, αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Είναι ότι ο κόσμος εισπράττει ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν είναι μια σοβαρή επιλογή για να αντιμετωπιστούν αυτά τα σοβαρά προβλήματα».

Τοπικά στοχευμένα lockdown η λύση

«Να γίνει ένας καλύτερος συντονισμός των μέτρων αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος. Το οποίο δεύτερο κύμα προφανώς περιλαμβάνει και τις εποχιακές γρίπες, που είναι προ των πυλών. Αυτό το οποίο προσπαθούνε να συντονίσουνε, είναι ορισμένα κριτήρια για να ξέρουμε και τι μας γίνεται. Να μιλάμε όλοι με τους ίδιους όρους για τα κριτήρια γύρω από τα οποία γίνονται ορισμένα πράγματα για να μην τρελαίνεται και ο κόσμος».

Ξεκαθάρισε πάντως πως η πλειοψηφική άποψη είναι ότι «τα lockdown με τα εργαλεία που έχουμε πλέον, είτε είναι applications που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, είναι ότι μπορεί να είναι πολύ πιο στοχευμένα».

Ακούστε όσα είπε η κ. Ασημακοπούλου στον Flash 99.4

Loading