Αρ. Πελώνη: “Δε χαλαρώνουμε, δεν επαναπαυόμαστε, δεν εφησυχάζουμε”

Την προσοχή στους πολίτες, προκειμένου να μη δείξουν κανένα εφησυχασμό στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, επέστησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη σημερινή εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη και η πίεση στο Σύστημα Υγείας συνεχίζεται. Παρατηρείται, ωστόσο, στις περισσότερες περιφέρειες μια σταθεροποίηση και τάση μείωσης των κρουσμάτων. Προφανώς, όσο περισσότερα τεστ γίνονται, τόσο μεγαλύτερος θα είναι κι ο αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίζονται. Το σημαντικό είναι η θετικότητα που διαπιστώνεται και η θετικότητα τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει σταδιακή μείωση», υπογράμμισε αρχικά η κ. Πελώνη.

Και πρόσθεσε με νόημα: «Είναι μία θετική εξέλιξη αλλά η ισορροπία παραμένει εύθραυστη. Όλα δείχνουν, όπως ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός, ότι βαδίζουμε στην τελευταία αλλά και πιο ευαίσθητη φάση της πανδημίας. Στην πορεία αυτή έχουμε τρεις συμμάχους και έναν αντίπαλο: σύμμαχοί μας είναι ο καιρός, τα εμβόλια και τα εκατομμύρια τεστ που έχουμε πλέον στη διάθεσή μας. Αντίπαλος είναι η κούραση που φέρνει αδικαιολόγητη χαλάρωση απέναντι σ’ έναν ιό που εξακολουθεί να παραμονεύει».

Όπως είπε η κ. Πελώνη, «για το σκοπό αυτό συμμετέχουμε στην αυτοδιάγνωση και διατηρούμε τις κοινωνικές αποστάσεις, τα μέτρα ατομικής υγιεινής και την χρήση της μάσκας. Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουμε στον περιορισμό των μεταδόσεων σε επίπεδο πληθυσμού. Δεν χαλαρώνουμε, δεν επαναπαυόμαστε, δεν εφησυχάζουμε. Παράλληλα, ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας – και ειδικότερα τους μεγαλύτερους σε ηλικία – να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα και να εμβολιαστούν».

“Θα προμηθευτούμε επιπλέον 1,2 εκατ. δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer”

Αναφορικά με τις ηλικιακές ομάδες που πρόκειται να εμβολιαστούν στο εγγύς μέλλον, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε: «Ήδη εμβολιάζονται οι 60 ετών και άνω και προχωράμε σε μικρότερες ηλικίες. Από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους συμπολίτες μας -περίπου 800.000- ηλικίας 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου. Την Τετάρτη 21 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς και την ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών. Το επόμενο Σάββατο 24 Απριλίου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και οι συμπολίτες μας ηλικίας 50-54 ετών.

Τέλος, έδωσε και ένα πολύ θετικό νέο όσον αφορά το εμβόλιο της Pfizer: «Μετά την επίσπευση της παράδοσης στην Ε.Ε. 50 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Pfizer για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αντί για το τέταρτο που ήταν προγραμματισμένο, η χώρα μας θα προμηθευτεί επιπλέον 1,2 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου».

Δείτε επίσης: Δόμνα Μιχαηλίδου: “Αύξηση κατά 15% στον προϋπολογισμό των σχολικών γευμάτων, ουσιαστικές οι μεταρρυθμίσεις”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading