ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αρέσουν τα «εξωσυζυγικά» ραντεβού Τσίπρα

Καθόλου δεν αρέσουν σε αρκετούς στο ΣΥΡΙΖΑ οι μυστικές συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρας εκτός Κουμουνδούρου με στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας, όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κι ο Νίκος Μπίστης, πρώην βουλευτές και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και λοιπές προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου με στόχο τη διεύρυνση του κόμματος.
Του Γιάννη Συμεωνίδη

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτά τα ραντεβού μακριά από το γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου δεν συμμετέχουν άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε καν στενοί συνεργάτες του.

Όπως κι αν έχει, ο κ. Τσίπρας προετοιμάζεται για τη σημερινή (Δευτέρα) μάχη των πολιτικών αρχηγών για τη Συνταγματική Αναθεώρηση η οποία ξεκινά στις 10.00.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει στα ζητήματα της ευθύνης υπουργών, εκλογής Πρόεδρου της Δημοκρατίας και της ψήφου των απόδημων, ενώ θα κάνει λόγο για χαμένη ευκαιρία το Σύνταγμα να γίνει πιο προοδευτικό, φιλεργατικό και ουδετερόθρησκο κατοχυρώνοντας δικαιώματα με εναργέστερο τρόπο.

Όσον αφορά τον τόνο της ομιλίας του, εκτιμάται πως θα κινηθεί στο ίδιο επιθετικό στιλ απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη που χρησιμοποίησε στη Βουλή και την Παρασκευή, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του στον πρωθυπουργό για εγκλήματα του λευκού κολάρου.

Συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν, εξάλλου, τον κ. Μητσοτάκη γιατί όσο ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε επιτεθεί και προσωπικώς στον κ. Τσίπρα για την υπόθεση Πετσίτη, τον Παύλο Πολάκη, ακόμα και τον πατέρα του και τώρα παριστάνει τον πρωθυπουργό που «έχει μία χώρα να κυβερνήσει κι ένα λαό να ενημερώσει».

Ομιλία την Τετάρτη στο Παρίσι

Την Τετάρτη, εξάλλου, ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Παρίσι σε εκδήλωση που διοργανώνει το πανεπιστήμιο Paris School of International Affairs με τίτλο «Ένα μάθημα από την Ελλάδα».

Η εισήγηση του κ. Τσίπρα αναμένεται να ξεκινήσει στις 18.15 τοπική ώρα και να επικεντρωθεί στα κυβερνητικά πεπραγμένα ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Ιούλιο του 2019 και, κυρίως, στη ρύθμιση του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Loading