Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης (pics)

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο τα νέα μέλη της κυβέρνησης, μετά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Από τους έξι συνολικά υπουργούς που ορκίστηκαν σήμερα, δύο πραγματοποίησαν θρησκευτικό όρκο (Θ. Μωραΐτης, Άγγ. Τόλκας) και οι υπόλοιποι πολιτικό.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναβαθμίστηκε σε υπουργό Εξωτερικών, αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική ορίστηκε η Σία Αναγνωστοπούλου, υφυπουργός Εργασίας ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, καθώς ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Νάσος Ηλιόπουλος κατεβαίνει υποψήφιος στον δήμο Αθηναίων, υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για τη Μακεδονία – Θράκη, ορίστηκε η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, στη θέση της Κατερίνας Νοτοπούλου που έχει θέσει υποψηφιότητα για τον δήμο Θεσσαλονίκης, υφυπουργός Υποδομών ανέλαβε ο Θάνος Μωραΐτης και στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής τοποθετήθηκε υφυπουργός ο Άγγελος Τόλκας.

«Υπάρχουν προϋποθέσεις μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας»

Αμέσως μετά την ορκωμοσία τους, τα νέα μέλη της κυβέρνησης υπέγραψαν το Πρωτόκολλο Διορισμού τους και ακολούθησε η καθιερωμένη φωτογραφία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.

«Αποδέχθηκα την πρόσκληση του πρωθυπουργού, γιατί πιστεύω βαθιά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας» δήλωσε ο νέος υφυπουργός Μεταφορών Θάνος Μωραΐτης, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία.

 

Loading