Όλα… μέλι γάλα μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου

Κόντρα στις φήμες, τα δημοσιεύματα και τις ενδείξεις που φανέρωναν ρήξη στις σχέσεις Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι συνεχίζουν να πορεύονται μαζί, «χέρι-χέρι». Αυτό ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη (20/3) με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Σενάριο επιστημονικής φαντασίας»

Αρχικά, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε πως οι δύο βασικοί στόχοι που είχαν θέσει οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, πριν δώσουν τα χέρια, ήταν η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία και η κάθαρση.

«Για αυτούς τους δύο στόχους που βάλαμε και τους οποίους είμαστε πάρα πολύ κοντά να εκπληρώσουμε, η συνεργασία αυτή, σε πείσμα όλων εκείνων που θέλουν να γράφουν σενάρια, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Με απόλυτο σεβασμό στις κόκκινες γραμμές και στις διαφορετικές πολιτικές θέσεις που από την αρχή έντιμα και ξεκάθαρα έχουμε θέσει ως όρο για τη συνεργασία μας», δήλωσε αρχικά ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ.

Μάλιστα, υποστήριξε πως τα περί ρήξης των σχέσεών του με τον Αλέξη Τσίπρα αποτελούν “τμήμα ενός σεναρίου επιστημονικής φαντασίας”. Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, διέψευσε τα σενάρια αποχώρησής του από την κυβέρνηση και παρεξηγήσεων μεταξύ βουλευτών των δύο συνεργαζόμενων κομμάτων.

Μάλιστα, αναφερόμενος στα σχετικά δημοσιεύματα, έκανε λόγο για “φυλλάδα” που “προφανώς τη διαβάζει ο εκδότης της και ο κ. Μητσοτάκης”, ενώ πρόσθεσε πως “σενάρια μπορεί να κάνουν διάφοροι”.

“Θα στεναχωρηθώ πολύ να τους πω ότι θα τους στεναχωρήσουμε, γιατί οι προτεραιότητες που έχουμε βάλει και η εντολή που έχουμε λάβει από τον ελληνικό λαό είναι πολύ πιο ισχυρές από την επιστημονική φαντασία ή τον απόκρυφο πόθο κάποιων να γλιτώσουν και από την κάθαρση και από την έξοδο από την επιτροπεία», συμπλήρωσε.

Τι είπε για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών:

«Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση και όσο κι αν προσπαθούν να βρουν διαφορές, ο πρωθυπουργός κι εγώ σαν κυβερνητικοί εταίροι είμαστε απόλυτα συντονισμένοι και σας διαβεβαιώ πάντα απόλυτα συνεννοημένοι. Η σύλληψη των Ελλήνων αξιωματικών είναι καταρχήν ένα διμερές θέμα. Το θέμα αυτό, όμως, παίρνει και διεθνείς διαστάσεις, με τις απόψεις που δημόσια πλέον εκφράζουν και η ΕΕ και το ΝΑΤΟ και άλλες τρίτες χώρες».

Τι δήλωσε ο Πάνος Καμμένος για το Σκοπιανό:

«Είναι γνωστές οι θέσεις που έχουμε διατυπώσει οι ΑΝΕΛ για το θέμα του ‘Σκοπιανού’ και τη μη χρήση του όρου ‘Μακεδονία’ σε οποιαδήποτε λύση. Από εκεί και πέρα, η συζήτηση για το ‘Σκοπιανό’ είναι αυτή τη στιγμή στα χέρια της ΠΓΔΜ, για το αν θα γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας ότι οι συνταγματικές αλλαγές αποτελούν απόλυτη προϋπόθεση για τη συμφωνία των δύο πλευρών.

Loading