Χαρακόπουλος: «Καταργήστε το νόμο Παρασκευόπουλου»

«Ανεπίδεκτη μαθήσεως από τα τραγικά της λάθη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μ. Χαρακόπουλος σχολιάζοντας την απάντηση του Υπ. Δικαιοσύνης σε ερώτηση του.

«Για την “πρώτη φορά αριστερά” αυτό που προέχει είναι η προβολή των ιδεοληπτικών της εμμονών, σε πείσμα της πραγματικότητας» τονίζει μεταξύ άλλων.

«Ο κ. Υπουργός αποδίδεται σε παιδαριώδη έκθεση αριστερών»

Ο αρμόδιος υπουργός, αντί να απολογηθεί για το πρωτοφανές άνοιγμα των πυλών των φυλακών σε κάθε κρατούμενο, μεταξύ αυτών και κάποιων που έχουν τελέσει, βαρύτατες εγκληματικές πράξεις, αποδίδεται σε μια παιδαριώδη έκθεση αριστερών ιδεών!» επισημαίνει ο κ. Χαρακόπουλος.

Και συνεχίζει: « στο κείμενο που λάβαμε, πληροφορούμαστε ότι στις ελληνικές φυλακές κλείνονταν, μέχρι να έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, κυρίως πολιτικοί κρατούμενοι και παρεμπιπτόντως και ποινικοί: ‘‘παραδοσιακά στη χώρα μας οι φυλακές αποτέλεσαν για πολλά χρόνια τόπους κράτησης πολιτικών αντιπάλων και παράλληλα επιτελούσαν το έργο του εγκλεισμού των ποινικών κρατουμένων’’.

Πρόκειται, ασφαλώς, για μια καινοφανή θεωρία, η οποία αντικατοπτρίζει μάλλον το σωφρονιστικό σύστημα της περιόδου του Στάλιν στη Σοβιετική Ένωση».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση Κοντονή ότι «η μακρόχρονη παραμονή και αχρήστευση στη φυλακή, ακόμα και σε άθλιες συνθήκες, είναι επαρκής απάντηση της πολιτείας στο έγκλημα, εκτός από ατελέσφορη είναι και βαθιά συντηρητική» αναφέρει ότι πρέπει η κυβέρνηση πρέπει να δημιουργήσει σύγχρονους και επαρκείς χώρους κράτησης και όχι να αφήνονται ελεύθεροι οι κρατούμενοι.

Ο κ. Χαρακόπουλος καταλήγει με το ερώτημα «αν ο κ. υπουργός και οι συνεργάτες του έχουν την οποιαδήποτε επαφή με την ελληνική πραγματικότητα, αυτή που βιώνουν οι πολίτες με το καταρρακωμένο αίσθημα ασφαλείας, που προκαλούν οι καταστροφικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ σε δημόσια τάξη και δικαιοσύνη».

Loading