Χαρίτσης: «Ο κ. Μητσοτάκης τρέχει για να βγει δεύτερος»

«Καλοδεχούμενη» χαρακτήρισε ο Αλέξης Χαρίτσης την «αλλαγή στάσης» του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ζητήματα όπως το αφορολόγητο, μετά τη σχετική τροπολογία που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για την ακύρωση της μείωσής του.

Ο υπουργός Εσωτερικών, ωστόσο, τόνισε πως «η ΝΔ θα κληθεί να ψηφίσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα φέρει η κυβέρνηση και όχι το αντίστροφο, όπως έγινε και με τις συντάξεις».

«Ο κ. Μητσοτάκης τρέχει για να βγει δεύτερος. Όπως έγινε και με τις συντάξεις, η κυβέρνηση παίρνει πρωτοβουλίες αναιρεί τα μέτρα που είχαν ληφθεί σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας και η αντιπολίτευση τρέχει να προλάβει εξελίξεις», πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό News 247.

Αναφερόμενος στην απλή αναλογική, δήλωσε πως αποτελεί «δέσμευση του χώρου μας», συμπληρώνοντας ότι «ανταποκρίνεται στις επιταγές των καιρών για ευρύτερη συνεργασία του προοδευτικού χώρου».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να την καταργήσει με τη συνδρομήτ ου ΚΙΝΑΛ, σχολίασε: «Αν η κ. Γεννηματά δώσει στήριγμα στον κ. Μητσοτάκη, θα πράξει ένα ιστορικό ατόπημα που θα οδηγήσει την παράταξή της στην πολιτική εξαΰλωση».

Κριτική στο ΚΚΕ

Από την κριτική του υπουργού Εσωτερικών δεν γλίτωσε ούτε το ΚΚΕ, το οποίο κατηγόρησε πως «έχει επιλέξει την πολιτική απομόνωση, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών». Σύμφωνα με τον ίδιο, εξάλλου, οι άνθρωποι από τα λαϊκά στρώματα «θα στηρίξουν την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για μια Προοδευτική Συμμαχία».

Loading