Φωκάς για μεταναστευτικό: «Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια»

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό που σημειώθηκε στις 82019 έξω από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Φωκάς, επαναφέρει στην επικαιρότητα το Μεταναστευτικό ως μείζον θέμα της χώρας μας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φωκάς εκείνη τη μέρα ένας οδηγός είχε την «τύχη» να περνάει από τον συγκεκριμένο δρόμο, τον οποίο είχε κλείσει ομάδα λαθρομεταναστών, και επιδιώκοντας να φτάσει κανονικά στη δουλειά του ζήτησε να του ανοίξουν τον δρόμο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τον ξυλοφορτώσουν, προκαλώντας ζημιές και στο όχημα που μετέβαινε, αλλά και να οδηγηθεί στα δικαστήρια ο εν λόγω οδηγός.

Ο κ. Φωκάς επισημαίνει ότι σύμφωνα με στοιχεία, στο συγκεκριμένο κέντρο έρχονται κάθε εβδομάδα 30 νέα άτομα που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι Κούρδοι του Ιράκ, Αφγανοί και έπειτα Ιρανοί. Συνεχίζει, μάλιστα, λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι μια από τις πύλες εισόδου των λαθρομεταναστών στην Ευρώπη. Η στάση της Ευρώπης, ωστόσο, όσον αφορά το πρόβλημα της Ελλάδας στο μεταναστευτικό προκαλεί ντροπή. Προφανώς, τα μαθήματα ανθρωπιάς αφορούν μόνον την Ελλάδα. Την ώρα που συνεχίζονται οι προκλήσεις των Τούρκων σε Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο, το καθεστώς Ερντογάν χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. με 10,5 δις ευρώ για να σταματήσει την εισροή λαθρομεταναστών στη χώρα μας χωρίς αποτέλεσμα. Με φόρους των Ελλήνων και των Ευρωπαίων συνεχίζεται η χρηματοδότηση του καθεστώτος Ερντογάν από την Ε.Ε. με πακτωλό δισεκατομμυρίων, έχοντας καταφέρει ρεκόρ εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Η ευρωπαϊκή ένωση χρηματοδοτεί το Τουρκικό καθεστώς το οποίο εξοπλίζεται στρατιωτικά και απειλεί ευθέως με πόλεμο μια χώρα μέλος της Ε.Ε.».

Τέλος, ο κ. Φωκάς τονίζει ότι απαιτείται εντατικοποίηση των απελάσεων, ένας καλύτερος έλεγχος των αφίξεων και κατεπείγουσες διαδικασίες απέλασης κάθε αιτούντος άσυλο που χαρακτηρίζεται «επικίνδυνος» από τις αρχές.

Loading