«Φέρνουμε τον Μητσοτάκη εκεί που τον θέλουμε»!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Στο Μαξίμου επιχαίρουν γιατί θεωρούν πως έχουν φέρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο σημείο που επιθυμούν, στο να αναγκαστεί δηλαδή, τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές, να αντιπαρατίθεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον Αλέξη Τσίπρα μολονότι ο πρόεδρος της ΝΔ αποφεύγει, όπως λένε, σαν τον διάβολο το λιβάνι μια τηλεμαχία με τον πρωθυπουργό.

Την επόμενη εβδομάδα, άλλωστε, αναμένεται να κυριαρχήσει στην πολιτική επικαιρότητα η κοινοβουλευτική συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση την οποία θα ζητήσει ο κ. Τσίπρας ως ρελάνς στην πρόταση δυσπιστίας που θα καταθέσει ο κ. Μητσοτάκης σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Κρήτη κι αύριο Παρασκευή του Πάσχα, με κορυφαία δραστηριότητά του την ομιλία του στα Χανιά, στην οποία εκτιμάται πως θα στηρίξει τον κ. Πολάκη παρότι ο τελευταίος δεν τυγχάνει της εκτίμησης κι αρκετών βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και συναδέλφων του στο υπουργικό συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόταση δυσπιστίας κατά Πολάκη, την οποία κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν ως απόπειρα κωλυσιεργίας της ΝΔ προκειμένου να καθυστερήσει η ψήφιση του νέου φιλολαϊκού πακέτου, δεν αρχειοθετείται, αλλά θα συζητηθεί στη Βουλή σε μεταγενέστερο χρόνο.

Η περιφέρεια Κρήτης, εξάλλου, θεωρείται μία από τις λίγες, αν όχι η μοναδική, όπου ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος- ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ νυν περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, -έχει πολλές πιθανότητες να εκλεγεί.

Συνδέουν φιλολαϊκό πακέτο με εκλογές τον Ιούνιο

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, επίσης, εκτιμούν πως τα νέα μέτρα ανακούφισης της κοινωνικής πλειονότητας, όπως οι 120 δόσεις, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ και των φορολογικών συντελεστών, θα τύχουν της έγκρισης των Βρυξελλών.

Ακόμα, όμως, κι αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, αναφέρουν με νόημα πως η χώρα μας δεν βρίσκεται πλέον στη μνημονιακή περίοδο, έχει καταφέρει να επιστρέψει με επιτυχία στις αγορές κι επομένως η κυβέρνηση διαθέτει την πολυτέλεια να νομοθετεί δίχως τη δαμόκλειο σπάθη των Θεσμών πάνω από το κεφάλι της.

Πάντως, δεν είναι λίγοι αυτοί και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που συνδέουν το νέο πακέτο παροχών με πρόωρες βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των ευρωεκλογών.

Διαβάστε ακόμη: Στο Μαξίμου βιάζονται να περάσουν το φιλολαϊκό πακέτο

Loading