Την Τετάρτη στη Βουλή η πρόταση εμπιστοσύνης

Την ερχόμενη Τετάρτη (8/5) αναμένεται να ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής (10/5), με ονομαστική ψηφοφορία.

Το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που συνεδρίασε τη Δευτέρα (6/5), μετά και τη δήλωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, πως οποτεδήποτε κατατεθεί πρόταση μομφής σε βάρος μέλους της κυβέρνησης, θα υποβληθεί συγχρόνως πρόταση εμπιστοσύνης.

Η μομφή κατά Πολάκη μετατρέπεται σε πρόταση εμπιστοσύνης

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε προαναγγείλει την υποβολή πρότασης μομφής σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, την πρώτη ημέρα επανέναρξης των εργασιών της Ολομέλειας, δηλαδή σήμερα.

Εφόσον αυτό συμβεί στην αποψινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, λοιπόν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, θα ανακοινώσει άμεσα ότι η κυβέρνηση προχωρά σε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 18:00 την Τετάρτη με ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος θα μιλήσει και πάλι την Παρασκευή, πριν ξεκινήσει η προβλεπόμενη ψηφοφορία.

Οι διατάξεις για τις 120 δόσεις, που αναμένεται να κατατεθούν άμεσα στη Βουλή, θα εισαχθούν για συζήτηση και επεξεργασία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές την Τετάρτη 8 Μαΐου και την Πέμπτη 9 Μαΐου. Το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.

Loading