ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί που έρχονται κι αυτοί που φεύγουν

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Εγκαταλείπεται η ιδέα στο ΣΥΡΙΖΑ για πολλές ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες μάλλον θα περιοριστούν στην τελευταία προεκλογική εβδομάδα.

Αντιθέτως, με την ολοκλήρωση της κατάρτισης των ψηφοδελτίων ξεκινά η εξόρμηση όλων των πολιτευτών- υπουργών, βουλευτών και στελεχών- στις εκλογικές τους περιφέρειες προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Όλα τα ματς γυρίζουν και στη μάχη μπαίνεις μόνο για να νικήσεις”, όπως μας αναφέρει χαρακτηριστικά κυβερνητικός αξιωματούχος.

Όπως κι αν έχει, σε πρώτο πλάνο μπαίνουν φρέσκα πρόσωπα με θετικό έργο κι αποτίμηση από την κοινωνία, όπως είναι η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης κι ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος θα καταλάβει μάλλον μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Η επιθυμία, εξάλλου, του πρωθυπουργού να βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα φρέσκο πρόσωπο προς τα έξω φαίνεται κι από το γερό “ξεσκόνισμα” που έγινε στους υποψήφιους βουλευτές, ώστε να μην γίνουν λάθη όπως αυτό με την Μυρσίνη Λοΐζου στις ευρωεκλογές τα οποία στοίχισαν, αλλά κι από τη μικρή καθυστέρηση στην ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικτρατείας, η οποία αναμένεται σήμερα Πέμπτη.

Φαβορί, πάντως, για να τεθεί επικεφαλής παραμένει ο καθηγητής Γιώργος Γραμματικάκης, ο οποίος προέρχεται από το ΚΚΕ Εσωτερικού και διατέλεσε ευρωβουλευτής του Ποταμιού, ενώ για τις υπόλοιπες τρεις σίγουρες εκλόγιμες θέσεις προαλείφονται η Έφη Αχτσιόγλου, ο Πάνος Σκουρλέτης κι ο Βαγγέλης Αποστολάκης και για την αμέσως επόμενη ο Λευτέρης Κρέτσος.

Οι χαμένοι

Ως μεγάλος χαμένος της αναδιάρθρωσης της ηγετικής ομάδας παρουσιάζεται ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, στον οποίο χρεώνεται η λανθασμένη εκτίμηση που δόθηκε στον κ. Τσίπρα πριν τις ευρωεκλογές για τα δημοσκοπικά δεδομένα.

Παραγκωνισμένος είναι κι ο διεθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός, αλλά κι ο Παύλος Πολάκης, στον οποίο πολλοί χρεώνουν μερίδιο της συντριβής του Μαΐου.

“Αποστρατεύονται”, επίσης, οι Γιάννης Δραγασάκης και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Την ίδια ώρα, ο Αλέκος Φλαμπουράρης ναι μεν δεν θα είναι το ίδιο ενεργός όσο στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά ύστερα από τόσα χρόνια κοινής πορείας με τον πρωθυπουργό θα συνεχίσει να αποτελεί προσωπικό του σύμβουλο.

 

 

Loading