Πώς ο Σαββίδης έχει παγιδεύσει τον Τσίπρα

του Γιάννη Συμεωνίδη

Ακόμα και υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέπληξε η απουσία αναφορών του Αλέξη Τσίπρα στις δραματικές εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο κατά την ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Κι αυτό μολονότι ο πρωθυπουργός συνηθίζει να αναφέρεται σε ζητήματα της επικαιρότητας στις δημόσιες τοποθετήσεις του.

Φαίνεται, όμως, πως ο σάλος που έχει προκαλέσει η συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδη έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση και προσωπικώς τον κ. Τσίπρα, ο οποίος στο παρελθόν έχει φωτογραφηθεί ουκ ολίγες φορές στο πλευρό του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο οποίος διατηρεί φιλική σχέση με τον έτερο κυβερνητικό εταίρο, τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Όπως κι αν έχει, στο Μαξίμου είναι διχασμένοι. Από τη μία πλευρά στέκονται εκείνοι που ζητούν αυστηρές κυρώσεις και προσωπικώς για τον κ. Σαββίδη, ώστε να δοθεί και το πολιτικό μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν εξαρτάται από κανένα μεγαλοεπιχειρηματία και τα βάζει με όλους.

Από την άλλη, ωστόσο, υπάρχουν και οι πιο μετριοπαθείς, οι οποίοι υπενθυμίζουν στον πρωθυπουργό πως ο ομογενής επιχειρηματίας είναι από εκείνους που με τις επενδύσεις τους στηρίζουν την επιστροφή στην ανάπτυξη και στην κανονικότητα, το οποίο είναι άλλωστε και το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο θέλει να πάει στις εκλογές.

Οι ίδιοι, άλλωστε, υπενθυμίζουν στον πρωθυπουργό τη θετική στάση που είχε κρατήσει ο κ. Σαββίδης στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους διεκδικητές τους.

Η κυβέρνηση την παρούσα στιγμή μοιάζει να περιμένει από την ΟΥΕΦΑ να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις –με κορυφαία τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τα κύπελλα Ευρώπης για τα επόμενα χρόνια– ώστε να αποσοβήσει το πολιτικό κόστος που περιέχεται σε αυτές.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένει και τις σκέψεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας γύρω από τη συνέχιση ή την οριστική διακοπή του φετινού πρωταθλήματος και κυπέλλου προκειμένου να καταλήξει στις οριστικές της αποφάσεις κι επί τούτου.

Loading