Ο Τσίπρας στην μπάλα ασπάζεται το Θατσερισμό!

του Γιάννη Συμεωνίδη

Πυρ και μανία είναι ο Αλέξης Τσίπρας με όσα διαδραματίζονται (ξανά) στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το βράδυ της Κυριακής.

Kατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης ο πρωθυπουργός είπε στους συνεργάτες του:

«Δε με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει κι όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους».

Όπως πληροφορούμαστε, ο πρωθυπουργός στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη τού ζήτησε περαιτέρω αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου, ενώ η απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα.

Από την πρώτη στιγμή, εξάλλου, η κυβέρνηση έχει ζητήσει τη στήριξη της ΟΥΕΦΑ, την οποία φαίνεται πως, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, διαθέτει.

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, μάλιστα, ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος ακόμα και να ζητήσει την απαγόρευση συμμετοχής των ΠΑΕ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στην περίπτωση ωστόσο που κάτι τέτοιο δε θα έχει επίπτωση στην εθνική ομάδα!

Κι όλα αυτά ενώ στο Μαξίμου είχαν πιστέψει ότι η απόφαση της αθλητικής Δικαιοσύνης ξημερώματα Κυριακής με την οποία επιστράφηκαν οι τρεις πόντοι στον ΠΑΟΚ θα εκτόνωνε την ένταση πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Γι’ αυτό και τώρα στο Μαξίμου εξετάζουν πολύ σοβαρά τη λήψη μέτρων τα οποία θα παραπέμπουν σε αντίστοιχα τα οποία έλαβε η Μάργκαρετ Θάτσερ τη δεκαετία του ’80 προκειμένου να καταπολεμήσει το βρετανικό χουλιγκανισμό ύστερα από την τραγωδία του Χέιζελ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ήδη ο κ. Βασιλειάδης έχει ξεκινήσει γύρο επαφών με τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΟΥΕΦΑ, με στόχο οι τελικές αποφάσεις να ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατό, αν όχι σήμερα Δευτέρα τουλάχιστον την Τρίτη.

Όπως κι αν έχει, στην κυβέρνηση εμφανίζονται αποφασισμένοι να τα βάλουν στα ίσα με όλους τους ισχυρούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ποδοσφαίρου, με σκοπό και να αποδείξουν ότι κανένας από αυτούς δε διαθέτει προνομιακή σχέση μαζί της, ιδίως ο Ιβάν Σαββίδης…

Loading