«Οι νεκροί έριξαν το χώμα με το οποίο θα θαφτούμε»!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Διάχυτη είναι η αίσθηση σε αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως η τραγωδία της Ανατολικής Αττικής αποτέλεσε την ταφόπλακα στη φιλοδοξία του κόμματος να είναι πρώτο στις επόμενες εκλογές.

Όπως μας αναφέρει χαρακτηριστικά βουλευτής της περιφέρειας, “αν η Συμφωνία των Πρεσπών μας άνοιξε το λάκκο, οι δεκάδες νεκροί της φωτιάς μας έριξαν το χώμα κάτω από το οποίο θα θαφτούμε”!

Αξίζει να σημειωθεί πως το κλίμα ηττοπάθειας προηγήθηκε της συμφοράς, αφού ήδη σε κομματική μάζωξη την προηγούμενη εβδομάδα στην οποία συμμετείχαν και μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκε πολύ έντονα η φράση “δεν προλαβαίνουμε” όταν η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις φιλολαϊκές πολιτικές που θα “εξαπολύσει” η κυβέρνηση μετά από την 20ή Αυγούστου και την έξοδο από τα μνημόνια.

Κυβερνητικές πηγές, πάντως, εξακολουθούν να αναφέρουν στο Politik πως θα απαντηθούν τα πάντα υπηρεσιακώς μόλις λήξει η ιστορία και με τους αγνοούμενους, η οποία ταλαιπωρεί πολλές οικογένειες κι έχει σοκάρει το σύνολο της ελληνικής κι όχι μόνο κοινωνίας.

Αυτό που προέχει τώρα είναι η διαχείριση της δύσκολης κατάστασης με όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Μην ανησυχείτε, μόλις αυτό συμβεί, και θα συμβεί γρήγορα, θα δοθούν απαντήσεις για όλα και τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι”, τονίζουν οι ίδιες πηγές, οι οποίες ναι μεν δεν επιθυμούν να υπεισέλθουν αυτήν την ώρα σε λεπτομέρειες, αλλά εστιάζουν στην ταχύτητα με την οποία εξαπλώθηκε η φωτιά κι εμπόδισε την εφαρμογή σχεδίου εκκένωσης.

«Λίγος ο χρόνος»

Όσον αφορά τις ενστάσεις των κυβερνητικών βουλευτών για την επιτυχία του εγχειρήματος ανάκαμψης, ιδίως εκείνοι της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες της επίλυσης του Μακεδονικού, υποστηρίζουν πως ο ένας και κάτι χρόνος που απομένει μέχρι την “επίσημη” διεξαγωγή των εκλογών είναι λίγος ούτως ώστε οι πολίτες να αντιληφθούν πραγματική βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους.

Αφήστε που το πιθανότερο είναι να πάμε στις κάλπες πολύ νωρίτερα, οπότε τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο”, όπως μας εκμυστηρεύεται κυβερνητικός βουλευτής.

Loading