“Μητσοτάκης=ΔΝΤ” το νέο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Την απόλυτη ταύτιση του προγράμματος που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ με το αντίστοιχο του ΔΝΤ θα επιχειρήσουν στην κυβέρνηση, δίνοντας έμφαση στο ζήτημα των συντάξεων, αλλά και στην εργατική νομοθεσία που “σνόμπαρε” ο πρόεδρος της ΝΔ από τη Θεσσαλονίκη, στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στο ότι δεν είναι αντίθετος με τη μείωση του αφορολόγητου από την Πρωτοχρονιά του 2020.

Στο Μαξίμου κάνουν σημαία τους το ότι με το “ασφαλιστικό Πινοσέτ” που προωθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μένουν απροστάτευτες οι επικουρικές συντάξεις, την ίδια ώρα που ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει να πάρει σαφή θέση για το αν συμφωνεί με την άρση της μείωσης των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου, που πλέον ούτε το ΔΝΤ θεωρεί διαρθρωτικό μέτρο, όπως προέκυψε από τη διαπραγμάτευση της προηγούμενης εβδομάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο, κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν το αρνητικό παράδειγμα της Ασπίς Πρόνοια του Παύλου Ψωμιάδη προκειμένου να καταδείξουν τους κινδύνους και την ανασφάλεια που προκαλεί η ιδιωτική ασφάλιση.

Με λίγα λόγια, επιχειρούν να κάνουν το μειονέκτημα πλεονέκτημα και να προσεταιριστούν τους συνταξιούχους, τους οποίου μέχρι πρότινος θεωρούσαν χαμένη υπόθεση.

“Καλή επιτυχία”!

“Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να εφαρμόσει όλες τις πολιτικές του ΔΝΤ που αυτή η κυβέρνηση απόρριψε τα τελευταία τριάμισι χρόνια.

Καλή επιτυχία στο να πείσει τους ψηφοφόρους”, σχολιάζουν σε σκωπτικό τόνο κυβερνητικές πηγές.

Loading